Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
07 ное
2018
 
 

За първи път у нас ще се проведе Google конференцията DevFest

В събитието ще се включат представители на Google, както и водещи български и чуждестранни експерти от технологичния бранш

528 прочитания

За първи път у нас ще се проведе Google конференцията DevFest

За първи път в България ще се проведе Google конференцията DevFest Sofia. Това е най-голямото глобално събитие на Google Developers Group, което се фокусира върху Google технологиите и създаването на общности. То ще се състои на 24 ноември 2018 и ще събере на едно място над 300 професионалисти и ентусиасти от технологичния бранш.

Участниците ще имат възможност да чуят лекции и презентации от 13 водещи експерти в технологии като Web, Mobile и Cloud. Макар че няма две идентични издания на DevFest по света, при всяко от тях е залегнала идеята, че когато разработчиците се събират, за да обменят идеи, може да се случат невероятни неща.

Специално за DevFest Sofia 2018 в България пристигат Игнаци Ковалчик, мениджър „Софтуерно инженерство“ в Google и Селен Басол, „Tech Lead” мениджър в Google. Те ще бъдат лектори в два от 13-те панела, включени в конференцията.

Ковалчик работи за Google повече oт 10 години. През последните четири от тях ръководи екип от инженери за разработването на Google Compute Engine и Google Kubernetes Engine с фокус върху автоматизираните процеси, позволяващи лесно внедряване и мащабиране на работните натоварвания в Google Cloud.

Басол е технически ръководител в Google Цюрих и отговаря за технологиите и функционалностите, свързани с Google Maps. Завършва курс по компютърни науки и математика в Турция. Когато Селен се присъедини към Google, тя открива, че нейната страст към технологиите се крие във връзката между реалния живот и онлайн пространството.

Освен представителите на Google, в конференцията ще вземат участие и лектори от Франция, Финландия, Великобритания, Германия и Гърция, както и технологични експерти от водещи компании у нас.

Първото издание на DevFest се реалзира благодарение на общностите GDG Sofia и Women Techmakers Sofia, а сред основните партньори на конференцията са DataArt, Qualifast Ltd. и TechHuddle. Самото събитие ще се проведе в Зала 6 на НДК с начален час 8.30 ч. и ще продължи през целия ден в рамките на различни дискусионни панели и лекции.

Цената на билета е 76 лв, като до 11 ноември всеки може да закупи билет на промоционална цена с код DevFestPromo, даващ 25% отстъпка. Повече информация за Google DevFest Sofia може да бъде намерена на официалния сайт на събитието, както и във Facebook.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас