Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
02 ное
2018
 
 

Русенска компания пуска на пазара нов продукт за контрол на достъпа

Silvae гарантира дистанционното управление на заключване на врати и уеб базирано управление на достъпа до обекти.

736 прочитания

Технологичната компания „Силва Технолоджис” (Silvae Technologies) пуска на пазара нов продукт, с който се осъществява контрол на достъпа до сейфове за ключове с дистанционно генерирани ПИН кодове и зададени времеви ограничения. Silvae е първият в практиката на компанията продукт, свързан с директни продажби. Той комбинира софтуерни с хардуерни умения, интегрирани в едно изделие.

Софтуерната фирма „Силва Технолоджис”, чиито основен офис е в Русе, си партнира по проекта с германската Масунт (Masunt), а предназначението на устройството е да гарантира дистанционното управление на заключване на врати и уеб базирано управление на достъпа до обектите.

В продължение на половин година 6-членен екип на „Силва Технолоджис” изработи софтуера и уебсайта за продукта. Стоманените устройства за достъп се произвеждат в русенско предприятие”, съобщи изпълнителният директор на фирмата, Руди Ван ден Бос. Той допълни, че предлагането на продукта започва първоначално в България, Румъния, Германия и Франция, а по-късно ще се разпространява и в други европейски държави.

Прочетете още: IoT продуктите в помощ на дигиталната икономика

 

Потенциални клиенти на този продукт са места за настаняване като хотели, къщи под наем, ваканционни апартаменти. Но, разбира се, не се ограничаваме до тук. Изделието би намерило успешно приложение за контрол на достъпа във фирми, офиси, предприятия и други”, допълни Ван ден Бос.

При закупуване на продукта клиентът го регистрира в портала http://silvae.online/. От там се генерира ПИН код при задаване на параметри като време на пристигане и напускане. По този начин процедурата по приемане и предаване на ключове се съкращава. Така, ако бизнесът на една компания е отдаване на ваканционни апартаменти под наем, не е необходимо да назначава и изпраща човек, който всеки път да предава и приема ключовете от туристите. С кода за достъп те ще могат да влизат и напускат в уговореното време.

С помощта на този продукт лесно може също така да се зададат параметри като ден, час и за какъв период от време гост, служител или трета страна може да влиза в апартамента, стаята, офиса и т.н. Достъпът може да бъде даден за час, няколко дни или няколко седмици. ПИН кодът се изпраща по имейл или SMS. В момента, в който е зададено ПИН кодът да изтече, достъпът до контролирания посредством Safe Key обект ще е невъзможен.

Живеем във времена, в които времето е ценно, а резервациите и разплащанията за хотели и други ваканционни обекти стават онлайн. Ние добавяме още една стъпка, която може да се извърши от разстояние и улеснява както потребителите, така и предприемачите. Процесът на наемането на къща, стая, апартамент за отпуската или пък за по-дълъг период от време може да бъде докрай извършен без излишно разхищение на време, човешки ресурси и пари”, коментира още Руди Ван ден Бос. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас