“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | —офтуер
01 ное
2018
 
 

Ќа 14 ноември отбел€зваме 20-та годишнина на световни€ √»— ден у нас

√»— конференци€ под надслов Д20 години проектираме света заедноУ събира на едно м€сто водещи световни и български специалисти в сферата

969 прочитани€

Ќа 14 ноември се отбел€зва 20-та годишнина на световни€ √»— ден у нас

Ѕългари€ празнува 20-та годишнина на —ветовни€ ден на √еографските информационни системи (√»—), който се отбел€зва на 14 ноември в повече от 60 държави. ¬ тази връзка  ежегодната конференци€ ще се проведе под надслов „20 години проектираме света заедно“.

Ќа събитието водещи световни и български експерти ще представ€т най-новите технологични възможности на √»—. ќсвен това демонстрации на живо ще покажат как тези технологии намират все по-широко приложение в различни сфери, включително околна среда, сигурност, инженерна инфраструктура, градско планиране и развитие и много други.

ѕрочетете още: Ќационален конкурс отбел€зва 20-та годишнина на световни€ √»— ден

 онференци€та се организира от ≈—–» Ѕългари€ в партньорство с над 30 браншови, академични, неправителствени организации и медии. Ќейната основна цел е да попул€ризира √еопространствените технологии, като предостави възможност бизнесът, държавната администраци€ и образованието да се срещнат, да обмен€т опит и да сподел€т своите постижени€ и виждани€ за развитието на √»— у нас. ‘орумът е насочен както към специалисти в сферата на √еографските информационни системи, така и към експерти от различни области.

«а да отбележи юбилейната годишнина в страната, ≈—–» Ѕългари€ организира и редица други про€ви, за да представи пред широката публика √»— и рол€та на тези системи в нашето ежедневие. ¬ тази връзка се провежда и национален конкурс за »нтерактивни карти „ѕреоткриваме Ѕългари€ с √»—“. ¬секи участник ще може да разкаже сво€ истори€ на карта. —пециално разработени апликации за създаване на »нтерактивни карти, които съчетават една или повече уеб карти, придружени с текст, снимки и мултимедийно съдържание, са с отворен достъп за всички желаещи да направ€т сво€та вълнуваща истори€ по нов, интересен и увлекателен начин.

¬ конкурса могат да се включат както организации, така и индивидуални участници, като награди ще бъдат връчени в следните категории: »стори€ и култура; ќбразование; ѕътуване и туризъм; ”стойчиво развитие.  райни€т срок за участие е 11 ноември 2018 г. ѕобедителите ще бъдат наградени на 14 ноември 2018 г., в —офи€ ’отел Ѕалкан, а имената на призьорите във вс€ка категори€ ще бъдат об€вени публично в срок до 5 дни от кра€ на  онкурса на интернет страницата на ≈сри Ѕългари€, Facebook страницата на ≈сри Ѕългари€.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас