Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
29 окт
2018
 
 

Apple дължи $7 млрд. за роялти такси, твърди Qualcomm

Битката между двете компании продължава в съда в Сан Диего.

871 прочитания

Qualcomm обвини Apple, че си е присвоила $7 млрд. от роялти такси, които й дължи за употребата на защитена технология на Qualcomm. Това обвинение задълбочава проточилия се спор между двете компании, като няма изгледи той да бъде решен скоро.

Твърдението на Qualcomm e направено при изслушване пред федерален съдия в Сан Диего, където се провежда съдебната битка между двата гиганта. Освен това дело има още няколко съдебни процеса, покриващи различни пазари и юрисдикции.

Прочетете още: Qualcomm се отказа от NXP, разкри развода с Apple

През миналия месец шефът на Qualcomm Стив Моленкопф спомена, че двете страни са предприели стъпки за уреждане на спора. Последното изявление в съдебната зала обаче показва нещо по-различно.

Apple и нейните партньори са задържали роялти плащания, които според Qualcomm й принадлежат, а Apple смята, че те са резултат от нечестни лицензионни практики.

По време на многобройните изслушвания и свидетелски показания в съда изплуваха и други обвинения, включително Qualcomm обвини Apple че споделя търговски тайни с Intel, освен това се опитва да продава някои iPhone модели, забрани в САЩ.

Производителят на iPhone пък поддържа позицията си, че Qualcomm взима по нечестен път патентни такси, включително взима два пъти такси за употребата на една и съща технология.

Освен това Apple се опита да накара съда да обяви за невалидни някои от патентите на Qualcomm, тъй като те “не покривали нови идеи”, като производителят на чипове иска това искане да бъде отхвърлено от съдиите по текущия съдебен процес в САЩ.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас