Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
26 окт
2018
 
 

ДАЕУ предлага алтернативно решение за електронен обмен на документи

Решението е насочена към администрациите, които не разполагат с ресурс да спазят установения от закона срок до 1 ноември.

1664 прочитания

ДАЕУ предлага  алтернативно решение за електронен обмен на документи

Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) е създала алтернативна възможност за осъществяване на електронен обмен на документи. Това временно решение е насочено към администрациите, които засега не разполагат с технически ресурс, за да се включат чрез своите документооборотни системи в Системата за електронен обмен на съобщения (СЕОС) в установения от закона срок до 1 ноември.

За целта е извършена интеграция на Системата за електронен обмен на документи със Системата за сигурно електронно връчване (е-Връчване: https://edelivery.egov.bg), също поддържана от Агенцията. Интеграцията на двете системи ще позволи на около 30 административни структури, които все още не разполагат със собствени системи за електронен документооборот или с необходимите им ресурси, да спазят законовите изисквания. Те трябва да подадат електронно Заявление за създаване на профил в Система за сигурно електронно връчване и интеграция в Система за електронен обмен на съобщения (за повече информация: https://e-gov.bg/bg/119).

Прочетете още: ДАЕУ издаде практически насоки за администрациите във връзка със Закона за е-управление

ДАЕУ предлага  алтернативно решение за електронен обмен на документи

ДАЕУ напомня, че със свое решение от 24 октомври кабинетът задължи до 30 ноември т.г. всички централни администрации и подопечните им структури да регистрират свои профили в Системата за е-Връчване. По този начин се предоставя технологична възможност за взаимодействие на гражданите, на бизнеса и на административните органи по електронен път, както и за заявяване и доставка на електронни административни услуги и изпращане и получаване на електронни документи към и от администрациите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас