Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
25 окт
2018
 
 

Tesla с отлични финансови резултати за Q3

Компанията ускорява производствения си график в Китай

994 прочитания

След затварянето на борсите в сряда, Tesla обяви печалбата си за третото тримесечие на фискалната година и, въпреки многото публични гафове на нейния изпълнителен директор Илон Мъск, компанията показва отлични финансови резултати.

Model 3 е най-продаваният автомобил от гледна точка на приходите (макар че това не е трудно, когато се състезавате срещу Civics и Sentras) и петият най-продаван на база обем, което носи на компанията нетен доход от 312 милиона долара. От Tesla отбелязват, че повече от половината продадените Model 3 са оценени на по 35 хиляди долара. Това показва, че не само потребителите са готови да платят повече за продуктите на Tesla, но и да ги оценят на значително по-висока сума от предишните си автомобили. Компанията се надява стартовата цена в много по-голяма степен да се доближи до тази сума, а не до 46 хиляди долара, каквато е в момента за останалия процент продажби, за да успее да обхване по-добре долния ценови пазарен сегмент.

Infographic: Tesla Posts First Profit in Years as Revenue Soars | Statista You will find more infographics at Statista

Прочетете още: VW строи първия си гигантски завод за електромобили до Шанхай

"За да увеличим значително достъпността на Model 3, решихме да ускорим производствения график в Китай. Целта ни е дa прехвърлим част от производството на Model 3 там през 2019 г. и да увеличаваме постепенно нивото на локализация чрез местно снабдяване. Производството в Китай ще бъде предназначено само за местни клиенти", разясняват от компанията в писмо до инвеститорите.

Що се отнася до широко афишираните проблеми на Tesla да постигне заложените си производствени цели, компанията може да се похвали, че е направила средно 4.300 автомобила седмично, което е с 20% по-висока от първоначално определения.

"Производственото време за Model 3 е намаляло с повече от 30% от второто до третото тримесечие. През четвъртото ще се фокусираме още повече върху намаляването на разходите, като същевременно продължим да увеличаваме производствения си дял", казват още от Tesla.

Компанията е отворила 4 нови сервизни центъра през третото тримесечие. Това ѝ е помогнало да постигне 20% увеличение на приходите от услуги от второто тримесечие насам.

Целта за производство на 100 000 модела S и X до края на годината остава непроменена.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас