Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
24 окт
2018
 
 

Какво да очакваме от Microsoft през Q1 2019?

Компанията отчита 14% увеличение на нетните приходи за миналата фискална година, която приключи през юни – 110 млрд. долара

1070 прочитания

Технологичният гигант Microsoft обяви, че в рамките на днешния ден ще представи резултатите си за първото фискално тримесечие на 2019 г. В тази връзка, компанията отчита 14% увеличение на нетните приходи за миналата фискална година, която приключи през юни, като те достигат до над 110 млрд. долара. Microsoft отчита 19% ръст на некомпютърните си приходите (68,1 млрд. долара), докато тези от сегмента на персоналните компютри са нараснали с 8% на годишна база (42,3 млрд. долара). Освен това, маржът на Microsoft, отчетен извън GAAP, се е подобрил от около 30% през 2016 г. и 2017 г. до 31,8% през 2018 г. Повишението на оперативната печалба се дължи главно на подобряването на брутните маржове в сегмента на персоналните компютри.

Прочетете още: Съоснователят на Microsoft Пол Алън почина на 65 г.

Очаквания за Q1 2019 

Според прогнозите на анализаторите тези тенденции ще се задържат и през фискалната 2019 г. Като цяло очакванията са нетните приходи се увеличават с високи едноцифрени стойности през цялата година. Иначе, в рамките на първото тримесечие приходите от бизнес процеси и производителност ще продължават да се увеличават и ще достигнат до 9,5 милиарда долара, а тези от "Интелигентен облак" до почти 8 млрд. долара. Ръстът на приходите от персонални компютри обаче ще се забави до известна степен, но това е заради цикличния характер на този пазар. Фискалната 2018 г. е била особено успешна за технологичния гигант заради силното търсене на Windows Commercial, OEM Pro и Surface. Според анализаторите този интерес ще спадне през новата фискална година. Въпреки това предвижданите приходи са около 10 млрд. долара за тримесечието, което е увеличение от 7-8%.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас