Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
23 окт
2018
 
 

IoT продуктите в помощ на дигиталната икономика

Schneider Electric представи за първи път пред българската аудитория Masterpact MTZ и Easergy P3

1492 прочитания

IoT продуктите в помощ на дигиталната икономика

Последните иновации на Schneider Electric в сферата на Интернет на нещата бяха представени за първи път на българската публика в рамките на Форум Иновации София 2018. Събитието е част от Innovation Summit World Tour и се провежда у нас за втора поредна година. Освен това то съвпада с отбелязването на 20-тия юбилей на Schneider Electric България.

„С това събитие искахме да представим всички последни иновации по отношение на дигиталната икономика и по-конкретно потенциалното използване на Интернет на нещата в България. Ние виждаме, че по света бизнесът и компаниите са успешни, когато могат да се възползват от този дигитален потенциал. Ние сме пазарен лидер в областта на тези нови технологии и нашата мисия е да ги доставим на клиентите и да им помогнем да постигнат най-добри резултати по отношение на сигурност, надеждност, устойчивост, ефективност и свързаност“, сподели Петр Херман, Cluster President SEE, Schneider Electric.

Той подчертава, че на българския пазар специално се представят решения с IoT отворена архитектура. Това позволява на компаниите у нас, които разработват собствени иновации, приложения и софтуер, лесно и бързо да ги интегрират.

IoT продуктите в помощ на дигиталната икономиката

По време на събитието беше премиерата на Masterpact MTZ – tрето поколение високопроизводителни въздушни прекъсвачи с ниско напрежение, който представя изцяло дигитално изживяване за клиентите: още от момента на поръчката, през конфигурирането и процеса на експлоатация. За първи път потребителите ще имат възможност да къстъмизират своето решение чрез онлайн платформа, от която могат да избират интересните за тях функционалности и да ги изтеглят. Също така целият процес може да се управлява безопасно и ефективно през мобилния телефон.

При другия продукт, Easergy P3 – релейна защита за продукти със средно напрежение, фокусът отново в върху дигиталното изживяване. Той разполага с вграден уеб браузър и също може да се управлява през телефона. По думите на Петър Дивитаков, маркетинг директор в Schneider Electric в България, именно чрез подобни продукти се вижда как технологии като Интернет на нещата и Индустриален интернет на нещата могат да бъдат видени в действие. А истинската иновация се крие в това, че от телефон през приложение могат вече да се управляват цели сгради и заводи.

„Една от причините да представим тези продукти в България, е, че производството им за цяла Европа, Африка и Азия се случва тук. Продължаваме да инвестираме в нашия завод в Пловдив, а към продуктите добавяме и много интелигентни функции. Също така използваме човешкия ресурс да повишим равнището на иновации, което ни позволява да достигнем максимално висока ефктривност на производството в България и да бъдем успешни с продуктовите серии, които продаваме в целия свят“, споделя Херман.

Ключовото нещо, преди да започнем да използваме Интернет на нещата, е да го създадем. Затова трябва да има проста и надеждна архитектура, която ще позволи на всички тези устройства да могат да се свържат и интегрират, безопасно да бъде осъществен мониторинг, контрол и автоматизация на тези устройства.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас