Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
23 окт
2018
 
 

ScaleFocus с нов развоен център във Варна

В него над 80 специалисти ще работят по проекти с фокус върху SAP технологии

750 прочитания

Българската технологична компания ScaleFocus отвори нов развоен център във Варна. Варна е четвъртият развоен център на ScaleFocus след София, Пловдив и Бургас. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда.

„Клиентите на фирмата, които имат нужда от разработки на SAP продукти, са готови да поверят своите проекти на ИТ специалисти във Варна“, заяви Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus, на събитието по повод откриването на новия офис. Специален гост бе кмета на морската столица – Иван Портних.

Иван Портних и Пламен Цеков по време на откриването на новия офис

Прочетете още: ScaleFocus придобива Upnetix

Изборът на града е резултат от огромния приток на желаещи кандидати за работа във Варна, обясняват от компанията. По време на откриването на последния център за разработки на ScaleFocus в Бургас, много от посетителите са били именно специалисти, изявили желание да работят от морската столица. 

“Събитията се развиха толкова светкавично бързо след създаването на другия ни морски офис, че не можехме да си поемем дъх. Изключително сме въодушевени, че срещнахме и приехме във вече огромния екип на Скейл Фокус такива истински ИТ таланти, сподели още Пламен Цеков. ИТ индустрията може да задържи талантите в България. Целта ни е да „внесем“ в България високотехнологични проекти от цял свят, а не обратното – да „изнасяме“ ИТ професионалисти в чужбина.“

„Скейл Фокус действат с визия и мащаб, като прекрасно съчетават потенциала на пазара с качеството на талантите в България. Аз вярвам, че работейки по последните SAP технологии новият им екип във Варна ще е напълно подготвен както за местни, така и за международни проекти с най-високо ниво на изпълнение“, сподели Радомир Миланов, изпълнителен директор на SAP България.

От ScaleFocus са поканили своите служители, които искат да сменят настоящето си местожителство, да работят от Варна. Компанията помага на всеки желаещ с процеса по релокация. Близо дузина са проявили интерес, а някои от тях вече работят от морския офис.

До края на годината във варненския развоен център да бъдат назначени още 20 специалисти. През 2019 г. се предвижда техният брой да се увеличи с още 40 души. 

ЕТИКЕТИ:
ScaleFocusSAPВарна
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас