Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
12 окт
2018
 
 

Гейм разработчикът SEGA разширява дейностите си в България

Миналата година нейна дъщерна фирма придоби родната компания Black Sea Studios

1103 прочитания

Европейското подразделение на японския разработчик на игри SEGA възнамерява да премести своя QA екип от Лондон в София, съобщи сайтът Gameindustry.biz. Очаква се процесът да отнеме около две години и да приключи в средата на 2020-та.

Интересно е да се допълни, че SEGA вече разполага със свой екип от разработчици в България, състоящ се от около 60 души. През март 2017 г. нейната дъщерна компания Creative Assembly придоби софийското студио Crytek Black Sea (което до 2008 г. се казваше Black Sea Studios). До продажбата се стигна заради финансови затруднения на немската Crytek.

От SEGA допълват, че водят “активни консултации” със своя екип. Почти всички тамошни служители, с изключение на екипа по локализация, ще бъдат засегнати от миграцията.

Стъпката е мотивирана от засиленото производство и разширяването на SEGA Europe. Нейният британски екип управлява редица западни студия, собственост на японците. Сред тях е споменатата Creative Assembly, както и Interactive, Relic, Amplitude и Hardlight. Също така британското звено на SEGA осигурява поддръжка на Sega Networks, Team Sonic, Sega/Atlus и други външни партньори.

От компанията коментират, че предстоящото догодина излизане на Великобритания от Европейския съюз не е изиграло роля при взимането на решението за миграцията.

Gameindustry.biz цитират Гари Дейл, президент и главен оперативен директор на SEGA Europe, според когото “България е европейски лидер по ИТ развитие, където са базирани регионални офиси на някои от най-реномираните технологични компании като IBM и Hewlett Packard и има зад гърба си история на технологични постижения и иновации”. Той определя страната като “перфектна локация” за изграждане на QA център с възможност за негово последващо разрастване.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас