Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Наука и техника
11 окт
2018
 
 

СTEMO и БАН разработват облачна система за интелигентно управление на акумулатори

Чрез IoT технология системата ще събира информация за оперативните характеристики на управляваните акумулатори.

1085 прочитания

 СTEMO и БАН разработват облачна система за интелигентно управление на акумулатори

От края на месец юли 2018 СТЕМО и Институтът по електрохимия и енергийни системи „Академик Евгени Будевски“ към Българска академия на науките разработват иновативна облачна система за интелигентно управление на акумулатори. Тя ще оптимизира работния цикъл, заряда и разряда на акумулаторите, което ще доведе до по-дългото им използване, до по-рядката им подмяна и ще повиши енергийната им ефективност. По този начин ще се намали отрицателното им въздействие върху околната среда, тъй като за тяхното производство се използват вредни за природата вещества.

Чрез IoT технология ще се събира информация за оперативните характеристики на управляваните акумулатори, въз основа на които ще се определя и прилага оптимален работен режим. Системата ще представлява комбинация от централизирана експертна система и специализирано оборудване за мониторинг и управление на експлоатацията. Експертната система ще бъде реализирана като централизиран софтуер, който ще обработва големи обеми исторически данни за експлоатационните параметри и ще предоставя услуги за анализ и определяне на най-добрия работен режим за конкретния акумулатор.

Прочетете още: Приложения на IoT анализa в крайните точки

Основни дейности по проекта са свързани с извършване на изследвания, изпитвания, измервания, както и дейности по създаване и тестване на прототипи в лабораторни условия, свързани с разработвана иновация; дейности за придобиване на дълготрайни материалмни активи и дълготрайни нематериални активи, нужни за разработката, както и защита на интелектуална собственост и визуализация на проекта. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас