Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество
04 окт
2018
 
 

ZaraLab Academy ще обучава специалисти за професиите от бъдещето

Частната високотехнологична академия ZaraLab отваря врати в Стара Загора

1833 прочитания

На 5 октомври 2018 отваря врати частна нова обучаваща инициатива, наречена от създателите си ZaraLab Academy. Според тях, това е първата в Стара Загора високотехнологична академия за информационни технологии и професии на бъдещето. Тя ще представя последно поколение компютърни системи, разновидности от 3D принтери и интерактивни дъски, като това са само част от средствата, с които академията ще се стреми да засили интереса на гражданите на Стара Загора към високите технологии. „Екип от практически специалисти с дългогодишен опит ще подготвят малки и големи за кариери в най-високоплатените сектори в света“, обясняват организаторите от ZaraLab.

Залата на ZaraLab очаква откриването си на 5 октомври в 10:00

Прочетете още: Децата между 8 и 14 години - най-застрашената група в интернет пространството

По време на откриването на академията лекции ще изнесат редица специалисти в сферата на информационните и авангардни технологии, включително, Деян Благоев, търговски директор на Булбера (компанията, позната с приложението „Protect Your Kid” и медицинския портал Bulbera Medical), изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, Георги Толев, изпълнителен директор на 3Dbgprint, Спас Керимов, изпълнителен директор на Printivo – български авангарден биотех старт-ъп, разработващ технология за принтиране на човешки органи, Мирослав Иванов, изпълнителен директор на Аптусо и Тракия Софт – старозагорски компании, които създават цялостна софтуерна екосистема за медицински цели.

Сред лекторите на откриването ще са още Добромир Иванов, изпълнителен директор на Българската стартъп асоциация, Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг и Сирма Солюшънс, Атанас Киряков, изпълнителен директор на Онтотекст, и Емилия Ангелова, оперативен директор на фондация MOVE.BG, която има вече над 500 члена, сред които дигитални стартъпи, акселератори, инкубатори, инвестиционни фондове и споделени работни пространства.

В деня на Стара Загора ZaraLab Academy обявява и ден на отворени врати, като събитието ще представлява микс от конференция, изложение и забавление, обясняват организаторите. В края на деня ще започне и 48-часов хакатон, организиран съвместно с компания Динакс Инвест и Фондация „Гаргараж“. Най-добрите идеи ще получат награди на обща стойност 20 000 лева, осигурени от партньори и спонсори.

Ден по-рано, на 4 октомври, се проведе презентация на най-новите технологии в областта на 3D печата и начините, по които той улеснява и намаля разходите при редица бизнес и производствени процеси.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас