Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Е-администрация
03 окт
2018
 
 

ЕС прие закон за поне 30% европейско съдържание в стрийминг платформите

Впоследствие е възможно онлайн платформите като Netflix и Amazon да бъдат задължени да подпомагат финансирането на европейски филми и телевизионни предавания

1005 прочитания

Както наскоро computerworld.bg писа, Netflix, Amazon и останалите доставчици на съдържание "по заявка" ще трябва да гарантират, че най-малко 30% от техните каталози ще представят продукция, произведена в Европа. Това изискване се въвежда с новите правила на ЕС, договорени във вторник.

Прочетете още: ЕС определя на Amazon и Netflix квоти за местно съдържание

Европейските законотворци гласуваха за приемането на новите политики с цел модернизиране на законодателната рамка в областта на аудиовизуалните медии в епоха, в която все повече потребители гледат телевизионни предавания, филми и всевъзможни видеоклипове онлайн “по заявка”, дори през мобилните си устройства.

Новото законодателство, което е възможно впоследствие да изисква от онлайн платформите да подпомагат финансирането на европейски филми и телевизионни предавания, трябва да бъде прието и от всяка една от държавите членки. След това, страните ще имат около две години, за да транспонират европейското законодателство в националните си регламенти.

Някои от най-големите платформи вече предлагат голямо количество европейско съдържание, но, въпреки това, ще трябват да увеличат предлагането, за да изпълнят новите правила. Освен това, всички нови предавания и филми ще трябва да бъдат съчетани с европейски, за да се спази нивото на квотите от 30%. Местното съдържание ще трябва да бъде разположено на видно място в платформите в съответствие с правилата.

Към момента от Amazon и Netflix отказват коментар.

Според независимия медиен анализатор Паоло Пескато обаче това законодателство в крайна сметка може да се окаже полезно за бизнеса. "В случая с музикалните произведения, често сме свидетели на важността на местното съдържание. Като се има предвид фрагментацията на европейския пазар, подобно съдържание определено се търси”, коментира той.

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас