Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
02 окт
2018
 
 

Melexis България организира вътрешна академия за пета поредна година

6-месечното обучение е насочено към млади специалисти и току-що завършили студенти

1336 прочитания

Новата сграда на Melexis България. Снимка: Melexis

За пета поредна година Melexis България стартира програмата си Fresh graduate, която е ориентирана към наскоро завършили студенти с техническо образование в България. За програмата могат да кандидатстват млади специалисти, които активно търсят работа, но нямат практически опит или трудов стаж.

Програмата Fresh Graduate стартира с 6-месечна вътрешна академия, в която са включени обучения и практически занимания с опитни специалисти от Melexis. Целта на програмата е наскорозавършилите студенти да навлязат в света на бизнеса, да станат част от екипа компанията и да работят по реални проекти. През тази година към програмата ще се присъединят 7 човека в отделите „Развой“, „Тест“ и „Поддръжка“.

Прочетете още: 2/3 от студенти в лятната стажантска практика на Melexis остават в компанията

Програмата Fresh graduate се обявява всяка година през март на сайта на компанията, а през май се провеждат интервюта с кандидатите. Одобрените участници стават ясни до края на юни.

Участниците в тазгодишната програма Fresh graduate на Melexis България. Снимка: Melexis

Участниците в тазгодишната програма Fresh graduate на Melexis България. Снимка: Melexis

„Кандидатстващите разполагат с ясна концепция и план, по който ще работят, когато стартират в програмата през октомври. Програмата продължава 6 месеца и е платена, като се предвижда и една седмица обучение извън страната. За следващата година ще търсим млади специалисти в отделите „Процес“, „Дизайн“, „Тест“, „Качество“ и „Поддръжка“, заяви Виктор Tрифонов, мениджър „Човешки ресурси“ в Melexis България.

Самата инициатива Fresh Graduate и програмата за нея са разработени от български екип, като с времето се превръща в международна практика в белгийската корпорация Melexis. От 2014 г. до момента общо 40 човека са останали на работа в компанията в България след преминаване по програмата. „Цялостната успеваемост на Fresh graduate е 90%“, твърдят от Melexis България.

Българското поделение на компанията получи през септември 2018 г. поредното си признание, след като спечели трето място в категорията "Най-социално отговорна компания" в конкурса “Работодател на годината”, организиран от кариерния форум за българи с опит в чужбина - “Кариера в България. Защо не?”.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас