Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
27 сеп
2018
 
 

Българска фирма взе награда от конкурс на Barclays за блокчейн решение

Решението на българската блокчейн компания INDUSTRIA се пребори със 140 конкуренти

1226 прочитания

Българската блокчейн компания INDUSTRIA е получила една от 4-те награди в състезанието DerivHack 2018, организирано от Barclays в Лондон на 21 и 22 септември. Екипът на българската фирма в партньорство с консорциума R3 е кандидатствал за конкурса с блокчейн технология, с чиято помощ в рамките два дни разработва успешна имплементация на Common Model Domain (CDM) с Corda.

Част от екипа на блокчейн компанията INDUSTRIA

В двудневното събитие са се включили 140 участници от цял свят и от много различни бизнес направления, включително банки, платформи, оператори на мрежи, както и консултантски компании. Те са разработвали блокчейн решения според изискванията на Световната търговска асоциация, която въвежда стандартите за търговия със суапове и деривати - ISDA. Задачата на участниците в конкурса е да съставят приложение за по-добър пазар на деривати, базирано на модела Common Domain Model, който е създаден от ISDA на базата на езика FpML (Financial products Markup Language).

Прочетете още: За първи път в България ще се проведе мастър клас за блокчейн и етериум

“Моделът CMD (Common Model Domain) прави първата стъпка в стандартизацията на комуникацията, като установява общ процес и стандарти за предаване на финансовите данни“, обясняват от INDUSTRIA. Участниците в DerivHack са прилагали този модел, възползвайки се от новите технологични възможности, които предоставят DLT и блокчейн, за да разрешат предварително зададени случаи на обработка на данните след сключване на сделка. Barclays показва доста предизвикателни сценарии и симулира във висока степен дериватния пазар.

Панел от независими съдии, избрани сред представители на финансовата индустрия, академичните среди и публичния сектор, са оценили приложимостта и ефективността на предложените решения и са наградили четирите най-добри блокчейн решения, сред които и българското.

Отличеният екип на INDUSTRIA

„Този хакатон беше вълнуваща за нас възможност да покажем своите умения в блокчейн програмирането и решенията, с които биха могли да повишат ефикасността на обработката на дериватните инструменти. Иновацията е крайно необходима в индустрията със суаповете и дериватите, понеже повишава конкурентоспособността и дава на компаниите съдържателна диференциация. Нововъзникващите технологии като блокчейн и DLT предоставят интересна възможност да се преразгледат обработката на дериватите, след сключване на сделка, за да се постигне качествена промяна в ефикасността на пазара“, коментира Петко Карамочев от INDUSTRIA.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас