Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
25 сеп
2018
 
 

Основателите на Instagram напуснаха компанията

Кевин Систрьом и Майк Кригър последваха примера на двамата си колеги от Whatsapp, които също напуснаха няколко години след придобиването им от Facebook

1060 прочитания

Само шест години след като Facebook реализира покупката на Instagram за 1 милиард долара, и двамата основатели на компанията вече са подали оставка, обяви The New York Times. Новината беше потвърдена и от публикация в официалния блог на компанията. Кевин Систрьом и Майк Кригър изпълнаваха съответно ролите на главен изпълнителен директор и главен оперативен директор на компанията от момента, в който тя се съсредоточи върху фотографията през 2010 г. По-малко от две години след появата на приложението Instagram за iOS, Facebook обяви плановете си да закупи компанията. Тогава тя има около 30 милиона потребители, а към момента те наброяват над 800 милиона.

Прочетете още: Съоснователят на WhatsApp напуска компанията заради конфликт с Facebook

Оставките на двамата много напомнят на действията на основателите на друга компания, придобита от Facebook – Whatsapp. Ян Кум и Брайън Актън също напуснаха създаденатa от тях организация, като Актън дори постави началото на кампания в Tweeter, наречена #deleteFacebook, точно когато най-голямата социална мрежа беше във водовъртеж от проблеми заради разкрития относно нарушаване на правилата за неприкосновеност на личните данни. По-рано тази година, Ян Кум от своя страна напусна зарарди неразбирателство относно начините за обработка на личните данни.

Благодарни сме за последните осем години в Instagram и шест във Facebook. Стартирахме с 13 души, а стигнахме до повече от хиляда, разположени в офиси по целия свят, които разработват широко използвани и обичани продукти за общности от над един милиард потребители. Вече сме готови за следващата ни стъпка”, обяснява в свой пост Кевин Систрьом и добавя: “Планираме да отделим малко време, за да стимулираме отново любопитството и творчеството си. Изграждането на нови неща изисква да се върнем назад, да разберем какво ни вдъхновява и съответства на това, от което се нуждае светът. Това е, което планираме да направим. Оставаме заинтересовани от бъдещето на Instagram и Facebook през следващите години, но вече като част от милиардната общност на потребителите, а не като лидери на компанията. Очакваме с нетърпение да видим какво ще направят тези иновативни и необикновени компании.”

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас