“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
19 сеп
2018
 
 

»рланди€ си връща повече от 14 млрд. евро данъци и лихви от Apple

» двете страни оспорват решението на EK за наличие на нерегламентирани данъчни облекчени€ за компани€та

975 прочитани€

»рландското правителство напълно е възстановило повече от 14 млрд. евро (12,4 млрд. паунда) от оспорваните от Apple данъци и лихви, които ще съхран€ва в доверителен фонд, докато не мине обжалването на решението на ≈вропейски€ съюз за нарушени€ в данъчното облагане.

ѕрочетете още: Ќовите мита на “ръмп срещу  итай удр€т и технологични€ сектор

ѕрез август 2016 г. ≈вропейската комиси€ постанови, че Apple е получила несправедливи данъчни облекчени€ от ирландското правителство.  акто Apple, така и ƒъблин обжалват решението, като твърд€т, че данъчното третиране на производител€ на iPhone е в съответствие и с ирландското, и с европейското законодателство. »рландското ћинистерство на финансите, което започна събирането на въпросните данъци в поредица от плащани€ от месец май насам, миналата година изчисли, че общата сума би могла да достигне 15 милиарда евро, включително лихвите, постановени от ≈—. ¬ крайна сметка главницата се изчисл€ва на 13,1 млрд. евро, а към не€ се добав€т 1,2 млрд. евро лихви.

¬ъпреки че реално въпросните 14,3 млрд. евро са достатъчни за финансирането на здравните служби на страната за една година, правителството е категорично, че никога не е давало на нико€ компани€ каквито и да било данъчни преференции и че обжалването е важно, защото би могло да запази привлекателността на »рланди€ като инвестиционна дестинаци€. "¬ъпреки че правителството категорично не е съгласно с анализа на  омиси€та и иска отм€ната на това решение, като ангажирани членове на ≈вропейски€ съюз ние все пак винаги сме потвърждавали, че ще възстановим соченото за държавна помощ", коментира ирландски€т финансов министър ѕаскал ƒонъхю.

»рланди€ назначи инвестиционни мениджъри, които да надзирават оспорваната сума, за ко€то ƒонъхю е категоричен, че ще бъде вложена в нискорискови инвестиционни решени€, а ирландски€т данъкоплатец ще бъде защитен от каквито и да било загуби. ќт сво€ страна ≈  за€ви, че ще прекрати делото срещу »рланди€, което инициира миналата година заради закъснени€ при възстанов€ването на парите.

 

 

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас