Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет на нещата
18 сеп
2018
 
 

Световният пазар на умни електромери ще достигне $10,4 млрд. през 2022 г.

По данните на GlobalData през 2017 г. в света са направени над 88 милиарда инсталации

1047 прочитания

Глобалният пазар на умни измервателни уреди (предимно електромери) ще достигне $10,4 милиарда през 2022 г., стимулиран от увеличаващите се емисии, ограниченията на енергийните ресурси, остарялата инфраструктура, както и увеличаващите се цени на електричеството, заявиха от аналитичната компания GlobalData.

В най-новия доклад на компанията пише, че през 2017 г. в света са инсталирани почти 88,2 милиарда уреда, а глобалният пазар е достигнал $7,1 млрд. За периода между 2012 и 2017 г. световния пазар се е разраствал със среден годишен ръст от 6,8%, а в стойностен обем средният ръст е два пъти по-голям - CAGR от над 12%.

Въпреки този ръст все още има значителни предизвикателства като висока цена на уредите, липса на подкрепящи инициативи, недобри стандарти за измерване, регулаторни спънки и управление на ресурсите“, обяснява анализаторът Субха Кришнан. Според него в бъдеще тези предизвикателства ще бъдат решени чрез подходящи регулации, намаляване на цените и технологично подобрение.

Прочетете още: Български триколесни електромобили на изложението в Sofia Ring Mall

Нации като САЩ, Южна Корея и Япония вече приеха законодателство, чиято цел е 100% проникване на умните измервателни уреди. В резултат развитието и мащабната употреба на възобновяеми източници, технологии за управление на енергията и на мерки за енергийна ефективност ще допринесат за ръста на умните измервателни уреди.

Според Кришнан в прогнозния период (2018–2022) пазарът ще се развива с по-бързи темпове, въпреки че скоро приключват някои мащабни програми за внедряване на смарт измервателни уреди. Пазарният обем ще регистрира среден годишен ръст от 8,9%, а стойността ще расте с 8,2% на година.”

Пазарните стимули ще включват нови ИКТ стандарти, замяна на остарелите измервателни уреди, разгръщане на нова инфраструктура, управление на пиковите товари и енергийните активи.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас