Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
17 сеп
2018
 
 

Корейската SKT ще прави 5G мрежата си със Samsung, Ericsson и Nokia

Продължава натиска срещу китайските доставчици Huawei и ZTE.

835 прочитания

SK Telecom (SKT), най-големият мобилен оператор в Южна Корея, е избрал Samsung, Ericsson и Nokia за доставчици на мрежовото оборудване за бъдещата й 5G мрежа, като извън списъка остава китайската Huawei, обявиха от новинарската агенция Yonhap.

Местните медии обявиха в началото на на септември, че трите основни мобилни оператора в страната планират да обявят до края на месеца компаниите, които ще им доставят 5G мрежово оборудване.

Прочетете още: Австралия забрани на Huawei и ZTE да доставят 5G в страната

В изявление на SKT се казва, че решението е било базирано на технологични възможности, както и на финансови фактори, но няма специфична причина да се избягва продукцията на Huawei, допълват от Yonhap. SKT e първият оператор, който посочва своите 5G доставчици.

KT все още не го е направила, а LG Uplus (която използва 4G оборудване на Huawei) планира да избере китайския производител като един доставчиците на 5G.

SKT и KT са внедрили 4G LTE мрежово оборудване на Samsung, Ericsson и Nokia,

След като и Австралия забрани на китайските производители да участват в инсталирането на 5G мобилна инфраструктура заради притеснения за националната сигурност, корейските оператори също са преосмислили своите опции за 5G. Притеснения за потенциални проблеми със сигурността бяха изразени първо от щатското правителство, а Южна Корея е сред основните съюзници на САЩ.

Официални лица от японското правителство, отговарящи за киберсигурността, са започнали проучване, което да определи дали са необходими допълнителни регулации, които да намалят рисковете от използване на мрежово оборудване от китайски компании.

Междувременно и индийското Министерство по телекомуникациите остави Huawei и ZTE извън списъка с партньори за 5G тестовете, пише в. Economic Times.

Под натиска на корейското Министерство на науката и ИКТ оператори да си сътрудничат, за да постигнат предварително обещаното пускане на търговски 5G услуги през март 2019 г., трите мобилни телекома обявиха през юли плановете си да работят съвместно за едновременно стартиране на 5G мрежи през 2019 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас