Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
14 сеп
2018
 
 

Microsoft придоби стартъп, разработващ иновативна система за обучение на AI

Lobe осигуряват онлайн интерфейс за сглобяване на модели, които не изискват кодиране

1160 прочитания

В четвъртък, от Microsoft съобщиха, че са придобили Lobe, малка стартъп компания, базирана в Сан Франциско, която се фокусира върху обучението и използването на модели за изкуствен интелект. От технологичния гигант за момента отказват да разкрият условията по сделката.

Подобно на Amazon, Google и други големи технологични организации, Microsoft се фокусира върху добавянето на изкуствен интелект към своите услуги и предлагането на подобни инструменти на други компании. Именно такива придобивания помогнаха на гигантите да добавят в екипите си допълнителен талант в редица иновативни сфери. Още повече, че в случая с Lobe неин главен изпълнителен директор е бившият инженер по машинно обучение в Apple – Адам Менгес.

Услугите на Lobe, които към днешна дата се предлагат в бета версията, осигуряват онлайн интерфейс за сглобяване на модели, които не изискват кодиране. Това е подход, доста различен от този на повечето доставчици. Системата може да прави прогнози въз основа на данни, получени от камери, микрофони и други системи за въвеждане на информация. Освен това тя също така може да генерира и нови данни. Относно оценката, която Microsoft дава на разработката на Lobe, говори и фактът, че стартъпът няма списък с клиенти, от които технологичният лидер може да се възползва. "Очакваме с нетърпение да продължим страхотната работа на Lobe, насочена към това да помогне на не-експерти да разработват системи с изкуствен интелект", коментира главният технологичен директор на Microsoft Кевин Скот.

Microsoft вече предлага Azure Cognitive Services за разпознаване на изображения, говор и език. Но екипът на Lobe ще се очаква да добави нови възможности в тази посока.

 

 

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас