Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
11 сеп
2018
 
 

Български триколесни електромобили на изложението в Sofia Ring Mall

Китайските електрически миниванове METRO 500 скоро ще се сглобяват и в България

1858 прочитания

Компактно електрическо триколесно превозно средство в серийно производство ще покаже на изложението ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 българската компания „Телком Инженеринг“. Тя разработва електрически превозни средства от 12 г., а новите й електрически мини камиончета дават възможност за нулеви емисии за местен транспорт. С електродвигател от 1000W и бързозареждащи се батерии те имат мпробег до 180 км с едно зареждане. Триколесните ЕПС на Телком се зареждат директно от мрежата за 4 часа или чрез фотоволтаичен панел, което отнема малко повече време – от 8 до 10 часа.

Триколесните електрически модели на Телком Инженеринг

Прочетете още: Популярни електромобили на Nissan и Jaguar на изложението в Sofia Ring Mall

Триколесните електрически модели на Телком Инженеринг 

Предлагат се модели с товарен обем от 1,7 до 2,4 куб.м. и полезен товар 450 кг. Подходящи са за градска логистика, комунални услуги, разносна търговия и мобилно предлагане на храни и напитки, както и за селскостопанска дейност, вътрешнозаводски транспорт, обслужване на затворени пространства. Ускоряват до 30 км за 6 секунди, а максималната им скорост е 45 км/ч.

Скоро в България ще започне сглобяването на още един вид лекотоварни електрически автомобили, които ще бъдат демонстрирани за първи път на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. METRO 500 на китайската компания Cenntro Automotive Group са функционални електрически миниванове с широк спектър на приложение. Изминават между 80 км (моделът Lead Acid) и 120 км (LiYon) с едно зареждане на батерията, като себестойността на 100 км пробег е под 3 лева. Батерията им е с обем 72 VDC и се зарежда за 6 до 8 часа. Обемът на багажника е 2,1 м3 с товароносимост до 500 кг. METRO 500 има „електромер“, който изчислява оставащия пробег съобразно терена и стила на шофиране. „Това е много ценно в сектора на доставките, където "последната миля" е особено важна. Китайсите миниванове предлагат и други улеснения за водача - навигация, климатик, камера за задно виждане“, обясняват организаторите.

METRO 500 на китайската компания Cenntro Automotive Group скоро ще се сгобяват в България

METRO 500 на китайската компания Cenntro Automotive Group скоро ще се сгобяват в България

На изложението ще бъдат показани и електрически скутери и велосипеди, които осигуряват бързина и удобство на придвижване, свободата на личното превозно средство и същевременно спасяват от задръстванията и трудностите с паркирането.

Най-новият модел OX/Super на INOKIM ще бъде представен от „ДТК Електроникс“. Електрическият скутер се движи еднакво добре и в града, и в извънградски условия. Лек и компактен, той вози гладко дори по неравен терен и същевременно има достатъчно мощност, за да се изкачва и по хълмове, твърдят вносителите. Безшумният безчетков мотор с мощност 800W (върховата е 1300W) на задното колело и мощната литиево-йонна батерия позволяват на OX да изминава разстояние 110 км с едно зареждане на батерията. Максималната скорост е 45 км/ч.

INOKIM ОХ е носител на тазгодишната награда за продуктов дизайн RedDot Award: Product Design 2018.

INOKIM ОХ е носител на тазгодишната награда за продуктов дизайн RedDot Award: Product Design 2018.

Системата за окачване на INOKIM ОХ позволява на водача да регулира позицията: по-висока при груб терен и по-ниска за по-добра стабилност при по-висока скорост. Марката стана носител на тазгодишната награда за продуктов дизайн RedDot Award: Product Design 2018.

Освен електрически превозни средства на изложението ще се видят и зарядните станции на българския производител „Елпром ЕМЗ“ от град Шабла. Компанията ще покаже две свои серии - „MAR CSM“ и “ VAL GSM“. Те са в производство само от 2017 г., но вече имат редица технологични награди – златен медал от Международния панаир Пловдив 2017 и голямата награда „Кубратов меч“ 2018 на Националната браншова организация за електрическа мобилност (ИКЕМ) за цялостен принос, включително за развойна дейност за мощните им станции до 43 kW.

Зарядните станции на

Зарядните станции на "Елпром ЕМЗ“ вече са инсталирани в България (12 броя), Оман, Татарстан, Узбекистан, а скоро – и в Лисабон, Португалия.

Тези станции с метален корпус имат висока степен на защита и устойчивост, което позволява да бъдат монтирани на места с екстремни температури и висока влажност. Освен това са изключително мощни (43 kW при 400V и максимален изходящ ток 3 х 63А за честота 50 Hz), което определя скоростта на зареждане единствено от капацитета на зарядното устройство на борда на автомобила, обясняват от „Елпром ЕМЗ“ Осветен дисплей показва докъде е стигнал зарядният процес, а комуникацията с потребителя може да се осъществява на български, английски или руски език. Такива станции вече са инсталирани в България (12 броя), Оман, Татарстан, Узбекистан, а скоро – и в Лисабон, Португалия.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас