Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
10 сеп
2018
 
 

Тръмп пак поиска Apple да върне производството в САЩ

Тръмп обеща на Apple освобождаване от всякакви данъци, ако изгради производствени мощности в САЩ.

1254 прочитания

Щатският президент Доналд Тръмп призова Apple да произвежда своите продукти в страната, ако иска да избегне таксите за внос от Китай.

Отново в Twitter Тръмп каза, че компанията трябвало да пренесе производството на своите устройства от Китай „обратно у дома“. Коментарът на президента бе направен, след като миналата седмица Apple заяви в писмо до американското правителство, че предложените нови щатски тарифи върху вноса от Китай биха означавали „оскъпяване“ на широка гама от нейните продукти, включително Watch.

Щатският президент Доналд Тръмп

Прочетете още: САЩ забрани устройствата на Huawei и ZTE в държавната администрация

Предупреждението на Apple бе в отговор на плановете на Тръмп да наложи мита за $267 млрд. върху китайски стоки, което ескалира до открита търговска война между двете страни.

И макар че САЩ наложи такси върху вносни китайски стоки през тази година, потребителската електроника не беше засегната досега. Това обаче може да се промени при последния етап от предложените мита.

Освен часовника Watch, ще бъдат засегнати и цените за слушалките AirPod и за говорителя HomePod, предупреди компанията. Тя обаче не спомена нищо за iPhone.

Произвеждайки много от своите продукти в Китай, Apple ги продава и в азиатската страна, което ги прави силно уязвими на наказателни мита, наложени от Китай в отговор на американските.

В своя „туит“ Тръмп каза, че Apple трябва да изгради производствени мощности в САЩ и дори предложи на компанията освобождаване от всякакви данъци, ако направи такава стъпка.

Агенция Reuters отбелязва, че технологичният сектор ще пострада сериозно от евентуално налагане на мита в САЩ, защото това ще оскъпи значително компютърните части.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас