Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
04 сеп
2018
 
 

Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг асоциация

В периода 2012 – 2017 г. тя е старши съветник на президента Росен Плевнелиев в ресорите иновационни политики и здравни политики

1953 прочитания

Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг асоциация (БАА). Тя поема тази длъжност от 1 септември 2018 г. Тя е доктор по приложна икономика на RAND Graduate School, САЩ. Работила е като икономист в Световната банка (D.C., Югоизточна Европа и Централан Азия, Близкия изток, ЦИЕ) и RAND (в САЩ и Европа) с фокус върху финансови политики, технологии и добавена стойност в здравеопазването и образованието.

В периода 2012 – 2017 г. е старши съветник на Президента на Република България Росен Плевнелиев по ресорите иновационни политики и здравни политики. В тази роля тя развива и ръководи инициативите на президента „Награди за изгряващи млади ИТ изследователи и предприемачи с български произход – Джон Атанасов“ и най-голямата благотворителна инициатива в България: „Българската Коледа“. Анна-Мари Виламовска оглавява и президентския съвет за наука, образование и икономическо развитие.

Анна-Мари Виламовска

Прочетете още: България трябва да развие 6-7 центъра за технологични и ИТ услуги

През 2015 г. Financial Times, Visegrad Fund, Google и ResPublica класират Анна-Мари сред 100-те иноватори създаващи съвременна Европа. Носител е и на Командорския кръст на Република Полша за заслуги към създаването на свързана и иновативна Европа.

Новият изпълнителен директор на БАА е член на “Борда за дигитално предприемачество и регионални индустриални хъбове“ на Европейската комисия и на управителния съвет на програмата за наука и иновации „Мария Кюри“. Тя е един от посланиците на ЕК за дигитални умения и дигитално предприемачество.

Освен това Виламовска е основател и партньор в Working Ideas – консултантска компания, разработваща стратегии за корпоративни и публични иновации в ЦИЕ с фокус клъстерно развитие, инвестиционни програми и оценки и комуникация на въздействието. В тази си роля тя ръководи структурирането и първия етап на първото публично-частно партньорство на ниво ИТ индустрия / МОН „IT Talent Hub Bulgaria 2017 – 2020“, което през 2017/18 се реализира под формата на 23 паралелки по новата специалност “приложен програмист“ в цялата страна.

"БАА обединява едни от най-иновативните, бързо растящи и глобанно конкурентоспособни компании в България. Към момента ние създаваме над 3,5% от БВП на страната ни, и една от основните ни цели е по-успешна, технологична и глобална България", коментира при избора си Анна-Мари Виламовска.

"Амбициите ни са да допринесем за превръщането на БАА в гласа на аутсорсинг и технологичния сектор в диалога с държавата и с образователната система. И да я позиционираме като регионален лидер за индустрията в Югоизточна Европа”, заяви, от своя страна, Ивайло Славов, председател на Борда на директорите на асоциацията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас