Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
04 сеп
2018
 
 

Google пуска AI инструмент за борба с педофилското съдържание

Инструментът е безплатен както за корпоративни партньори, така и за неправителствени организации

1304 прочитания

Многожество организации по света са се нагърбили с благородната задача да следят интернет мрежата и да съобщават за педофилски клипове и снимки, но процесът по прегледа на огромно количество ужасяващо съдържание е предизвикателство както в технически, така и в емоционален аспект. Затова и интернет гигантът Google обещава да улесни този процес.

Прочетете още: Уроците по киберхигиена стават част от учебното съдържание

Компанията представи инструмент, използващ изкуствен интелект, който е предназначен да помага на организациите да преглеждат огромни масиви материали за такива, изобразяващи сексуално малтретиране на деца. Новото решение предлага както бързина, така и минимизиране на нуждата от човешко участие в процеса. Дълбочинните невронни мрежи сканират масива с изображения в търсене на съмнително съдържание и определят приоритетните снимки, при които има най-голяма вероятност за злоупотреба. Очакава се въвеждането на новия инструмент на Google да повиши разкриваемостта на незаконно съдържание със 700% и да намали неимоверно броя на нужните за преглеждането на изображенията хора.

За разлика от конвенционалния подход, който просто сравнява съдържанието на изображението с предварително зададени модели, методът, базиран на изкуствен интелект, сигнализира и за досега неоткрит материал. Това на свой ред може да помогне на властите да залавят активни нарушители и да предотвратяват последващи злоупотреби.

Инструментът е безплатен както за корпоративни партньори, така и за неправителствени организации чрез комплекта за програмиране на безопасносно съдържание на Google. Въпреки че не е сигурно, че новото решение на компанията ще намали броя на ужасяващите изображения в мрежата, то поне ще помогне на организациите с по-ограничен капацитет да се включат по-активно в борбата с педофилията в интернет.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас