Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
04 сеп
2018
 
 

Шефът на Sony се надява 5G да даде стимул на мобилния бизнес

Компанията обяви на IFA 2018 Xperia XZ3 с изкуствен интелект и 6-инчов HDR OLED екран

1015 прочитания

При представянето на новия флагмански смартфон Xperia XZ3 на Sony, шефът на компанията Кеничиро Йошида изрази убеждението си, че предимствата на 5G ще спасят мобилния бизнес на японския концерн.

Йошида, който през тази година замени дългогодишния шеф на Sony Казуо Хирай, коментира на кръгла маса по време на изложението IFA 2018, че компанията иска да превърне своето мобилно поделение в стабилен източник на приходи, особено в дългосрочен план, затова компанията трябва да има богато портфолио.

През последните години мобилният бизнес на Sony изпитва сериозни трудности, като пазарът е доминиран от играчи като Apple, Samsung и китайските доставчици като Huawei и Xiaomi.

Прочетете още: Sony стартира европейски фотографски хъб

През първото тримесечие на финансовата си година Sony обяви загуби на поделението за мобилни комуникации в размер на 10,8 милиарда йени ($96,5 млн.), а продажбите на смартфони са спаднали с 1,4 милиона до около 2 милиона за трите месеца.

За цялата 2017 година компанията е доставила едва 13,5 милиона смартфона, докато през 2012 г. компанията успя да продаде над 33 милиона устройства.

Йошида обясни обаче, че 5G ще бъде критично важна технология за Sony, като се вземе предвид нейното богато съдържание от игри, музика и видео. „Те изискват много голяма пропусквателна способност (от мобилните мрежи)“, коментира той.

Кадър от официалното представяне на Sony на IFA 2018

Кадър от официалното представяне на Sony на IFA 2018

А 5G обещава именно много ниска латентност и висока пропусквателна способност, нужни на този тип приложения. „Това е много важно за нашата електроника, така че трябва да уловим този момент. Именно по тази причина ние сме ангажирани твърдо с мобилното пространство“, допълни Йошида.

Представеният на IFA флагман Xperia XZ3 се отличава със своя 6-инчов екран, реализира по OLED технология и с поддръжка на HDR функционалност. Телефонът разчита на технологиите на Sony, познати от телевизорите Bravia. Sony е вградила в устройството и изкуствен интелект (AI), който осигурява функции като бутон „смарт стартиране“, засичащ дали телефонът се държи хоризонтално и тогава автоматично задейства камерата.

Представеният на IFA флагман Xperia XZ3

Представеният на IFA флагман Xperia XZ3 

Има сензорен бутон и отстрани, който използва изкуствения интелект, за да предостави удобен достъп до популярни приложения, които се отварят с двойно почукване на една от двете страни на телефона.

Освен изкуствен интелект и OLED Xperia XZ3 разполага и с по-голяма батерия. Устройството разчита на процесора Snapdragon 845, има 4GB RAM памет, 64GB вътрешен капацитет за съхранение, четец за пръстов отпечатък и стъклен гръб. Предната камера вече използва 13MPx сензор, докато предишните модели са с 5MPx.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас