“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
30 авг
2018
 
 

»ван √ьонов от ‘≈√ бе номиниран от Microsoft за иновативен експерт

ќще трима български учители са определени за иновативни експерти по програмата Microsoft Innovative Educator Experts

1924 прочитани€

»ван √ьонов, учител по информатика и »“ в 9-а ‘ренска езикова гимнази€ „јлфонс дьо Ћамартин“, бе определен отново за иновативен експерт от Microsoft (MIEE).

√лобалната програма Microsoft Innovative Educator Experts открива и номинира преподаватели, които усво€ват и прилагат активно съвременни информационни технологии и допринас€т с разнообразни методи и средства за подобр€ване на учебни€ процес.

ѕрочетете още: ”чениците на 9-а ‘≈√ в —офи€ ползват Windows 10 Pro Education

≈кспертите на програмата MIEE работ€т в т€сно сътрудничество с Microsoft и участват в разработването и представ€нето на иновативни дигитални системи. ќсвен това експертите представ€т свои идеи пред образователни форуми, както и пред държавни и обществени органи.

»ван √ьонов е част от екипа на ‘≈√, който през последните н€колко години изгради модерна »“ инфраструктура в гимнази€та, собствен домейн, прилагане на потребителски акаунти за Office356 за всеки ученик и учител и онлайн комуникаци€ в облачна среда.

„¬ Microsoft схващат, че технологиите сами не могат да изград€т у учениците умени€та на XXI век. »“ са ускорител, но силата на промените се крие в преподавателите. ѕризнателен съм за приобщаването ми отново към глобалната общност на MIEE!“, сподел€ »ван √ьонов.

—поред него, в Ѕългари€ има много добри услови€ за творческа иновативност. „“ова се представи и на преминалата конференци€ „ќбучение за създаване: от дигитални ползватели към дигитални създатели“ в рамките на българското председателство на —ъвета на ≈—. ќбединените ни дейности по всички учебни програми ще допринесе за работа в нова учебна среда и ще спомага за удовлетвор€ване на потребностите на пазара на труда“, добав€ √ьонов в профила си във Facebook.

ќсвен »ван √ьонов, в програмата на Microsoft за иновативни експерти от Ѕългари€ са избрани още ƒе€на ѕейкова, зам.-директор учебна дейност в ќ” „’ристо —мирненски“ –аковски, –осен –алчев от 164 »спанска езикова гимнази€ в —офи€ и √ергана ѕетрова, от тази година диркетор на хасковската природо-математическа гимнази€ "јкад. Ѕо€н ѕетканчин".

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас