Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет на нещата
29 авг
2018
 
 

Ще успее ли новият Galaxy Watch да свали от трона конкурентите си от Apple?

В неделя, Samsung представи новата си разработка, но отговорът на Apple може да дойде още следващия месец

1458 прочитания

С развитието на концепцията Интернет на нещата - мрежата от физически устройства, превозни средства, домакински уреди и други елементи с вградена електроника, софтуер и сензори, което им позволява да се свързват и обменят данни – нейната важност нараства от ден на ден. Затова и Samsung има желание да присъства силно на пазара на интелигентни технологии.

Според данните на маркетинговата компания IDC ръстът на продажбите на носима електроника продължава, като те са се увеличили с 8,2% в сравнение с миналата година. Общият брой на доставките на подобни устройства се очаква да достигне 124.9 млн. до края на годината. IDC също така прогнозират, че умните часовници ще стават все по-важни за този пазарен сегмент, като до 2022 г. те ще съставляват 44,6% от всички продажби на носима електроника.

Прочетете още: Ревю: Samsung Gear Sport + Gear Icon X = почти перфектна комбинация

В този контекст, в неделя, Samsung Electronics пусна в продажба своя Galaxy Watch, като се зарече да свали от първото място сегашния глобален лидер Apple Watch. Иначе компанията за пръв път разкри външния вид на най-новия си умен часовник по време на представянето на последния си смартфон Galaxy Note 9, а за да обедини всички свои умни устройства под бранда Galaxy, Samsung дори се отказа от досегашната марка Galaxy Gear и кръсти разработката си Galaxy Watch.

Батерията на новият часовник на Samsung ще издържа между три и четири дни, преди да се наложи да бъде презаредена, и ще помогне на потребителите да следят ежедневно здравните си показатели. Galaxy Watch се предлага в два размера - единият с диаметър 46 милиметра и живот на батерията до 168 часа, а другият е с диаметър 42 мм и има до 120 часа живот на батерията.

От компанията са уверени, че външният вид на най-новите им умни часовници няма как да не привлече любителите на модерната визия. Според тях Galaxy Watch е насочена към "дигиталното поколение" и има "външен дизайн, който покрива широк спектър от стилове, вариращи от класически до небрежни".

Но докато от Samsung очакват броя на хората, които носят техни умни часовници, да се увеличи, тепърва предстои да видим наистина дали продуктите на южнокорейския гигант могат да се конкурират с тези от серията Apple Watch, които бързо придобиха водеща роля на глобалния пазар. Към момента Samsung е най-големият производител на смартфони в света, но е чак на трето място, когато става дума за умни часовници.

През второто тримесечие на тази година (1 април - 30 юни), Samsung са доставили 900 000 устройства, което им носи 10,5% дял от световния пазар, според данни, представени от Strategy Analytics. В същото време Apple запази господството си с 44,4% пазарен дял, а Fitbit излезе на второ място с 15,2% от световните продажби. За да затвърди още повече лидерството си, Apple ще се опита да представи четвъртото поколение Apple Watch преди края на тази година.

Като се има предвид, че серията Apple Watch 3 беше представена на 12 септември миналата година и беше пусната в продажба само 10 дни по-късно, анализаторите от индустрията прогнозират, че Apple Watch от четвърто поколение може да бъде пуснат в продажба още през следващия месец.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас