Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
29 авг
2018
 
 

Viber с обновен дизайн и двойно по-бързи чатовe

Когато получават снимки или видеоклипове, потребителите ще ги виждат в по-голям и по-висококачествен формат в екрана за чат

1059 прочитания

Едно от най-популярните мобилни приложения за разговори – Viber – променя дизайна си с цел да осигури подобрено визуално изживяване на потребителите. Освен това, комуникационната платформа ще увеличи два пъти скоростта за изпращане и получаване на съобщения, което ще направи разговорите по-естествени, елиминирайки момента на притеснение от липсата на отговор.

Прочетете още: Образователната програма “Космически предизвикателства” идва в Campus X

В момента, често потребителите не са сигурни дали изпратеното от тях съобщение наистина е отворено и прочетено, което води и до объркване, когато отговорите закъснвяват. Затова сега Viber подобрява чат изживяването като не само ускорява комуникацията, но и едновременно с това прави възможно потребителят да вижда всички табове с разговори и чатове с приятели в подобрения дизайн на прозореца.

 Ускорената комуникация има нужда и от нови инструменти

Потребителите вече ще могат да виждат дали получателят е прочел съобщението по-бързо. ✓ означава, че съобщението е изпратено, ✓✓ указва, че съобщението е доставено на телефона на получателя и ✓✓, оцветени в лилаво, ще индикират, че получателят е видял съобщението.

За по-голям фокус и внимание върху съдържанието на съобщенията, Viber ще разчита на по-светли и по-големи чат балончета, в които ще се вмества повече съдържание, а потребителите ще виждат повече с един поглед. Едновременно с това, когато получават снимки или видеоклипове, потребителите ще ги виждат в по-голям и по-висококачествен формат в екрана за чат.

В допълнение, Viber засилва криптирането от край до край, с което се превръща в най-сигурното приложение за разговори.

"Това, което ни мотивира за постоянни иновации, е предоставянето на изключително комуникационно изживяване на милиони хора, които ползват Viber всеки ден. Искахме да дадем на потребителите си нов зашеметяващ вид на разговорите, който не само изглежда добре, но и наистина работи по-добре", казва Офир Айал, продуктов вицепрезидент във Viber, и добавя: “Всичко, което правим, се върти около това как общуваме помежду си и как се свързваме помежду си. Сега, независимо къде се намират по света, потребителите ще разполагат с най-бързата услуга без компромис със забавно и визуално изживяване в чата."

Редизайнът на приложението вече е достъпен за всички потребители на iPhone, а скоро ще заработи и за Android устройства.

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас