“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
28 авг
2018
 
 

Nokia и Ericsson взеха заеми за 5G мрежи от ≈»Ѕ

«аемите ще подпомогнат усили€та за развитие на 5G технологии

938 прочитани€

Nokia е взела заем на стойност €500 милиона от ≈вропейската инвестиционна банка, ко€то да подкрепи усили€та на компани€та в областта на 5G технологиите. — тези средства —тари€т континент се опитва да поддържа конкурентоспособността си спр€мо китайските компании, които също развиват тези технологии.

—поразумението на Nokia с ≈»Ѕ е сключено само н€колко месеца, след като други€т европейски производител Ericsson си осигури подобен заем от инвестиционната банка, но на стойност €250 милиона.

¬ из€влението на Nokia пише, че заемът ще бъде за период от 5 години и е подкрепен от ≈вропейски€ фонд за стратегически инвестиции. Nokia ще използва средствата за проучвани€, развитие и иновации в областта на 5G, като внедр€ва технологи€та в редица европейски страни. ¬ Ѕългари€ първи€т 5G тест на Nokia бе в мрежата на A1 Ѕългари€ (тогава все още работеща под името ћтел.)

ѕрочетете още: Vivacom надгради мобилната си мрежа в 5 големи града до LTE Advanced

"“ова финансиране подкреп€ нашите 5G изследователски усили€ и поддържа импулса, който вече вид€хме през тази година по отношение на спечелените клиенти, като подкреп€ стремежа ни да бъдем истински лидер в 5G - от край до край“, каза  ристиан ѕулола, главен финансов директор на Nokia.

 омпани€та залага големи надежди на 5G u твърди, че очаква сериозен скок на финансовите си резултати през втората половина на годината, когато операторите засил€т инвестициите си в технологично обновление.

ўатските оператори см€тат да стартират търговски 5G услуги още през тази година, преди големите азиатски страни като ёжна  оре€, япони€ и  итай, които ще пуснат подобни мрежи през 2019 г. ≈вропа се над€ва да ги последва скоро след това.

јлександър —тъб, вицепрезидент на ≈»Ѕ

јлександър —тъб, вицепрезидент на ≈»Ѕ  

—поред из€вление на вицепрезидента на ≈»Ѕ јлександър —тъб пред Financial Times, ≈вропа „тр€бва да участва активно в 5G състезанието“, като ранните разработки на континента са много важни, като се вземе предвид напредъка на китайските конкуренти.

„“р€бва да разберем, че нашите конкуренти са огромни с фирми като Huawei и China Mobile. «атова тр€бва да се „събудим“, да си „изпием кафето“ и да се свържем (в 5G)”, добав€ той пред изданието.

“ой об€сни, че заемите на ≈»Ѕ са създадени да подпомогнат европейските флагмански компании. „ќстанали€т св€т ни настигна и ни изпревари при 4G. —ега тр€бва да покажем, че нашите водещи компании са способни да се конкурират, не само в ≈вропа, а в по-широк (географски) смисъл.“

“Ericsson бe един от важните фактори по отношение на мобилната телефони€ и см€там, че можем да сме горди да подкрепим техните усили€, добав€ —тъб. ќсвен че подкреп€ европейска технологи€, този проект ще ни гарантира създаването на хил€ди работни места за висококвалифицирани специалисти в ≈вропейски€ съюз“, добав€ той.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас