Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
28 авг
2018
 
 

VMware придоби платформа за управление на мулти-облачни среди

CloudHealth осигурява на VMware изключително важна система, която работи както в AWS, така и в Microsoft Azure и Google Cloud Platform

1193 прочитания

Тази седмица, VMware ще открие в Лас Вегас своята конференция Vmworld, а като първи анонс компанията обяви придобиването на базираната в Бостън организация CloudHealth Technologies. От VMware не разкриха условията на сделката, но според Reuters тя възлиза на 500 млн. долара.

CloudHealth осигурява на VMware изключително важна система за управление на мулти-облачни платформи, която работи в AWS, Microsoft Azure и Google Cloud Platform, като дава на клиентите инструменти за контрол на разходите за облак, употребата, сигурността и производителността през един общ един интерфейс.

Прочетете още: Нов фонд Brightcap Ventures ще инвестира 26 млн. евро в технологични стартъпи в региона

Въпреки че AWS е лидер на облачния пазар и то с голяма преднина, този сегмент се разраства с бързи темпове и повечето компании избягват да се доверяват само на едни доставчик. Вместо това те се оглеждат за най-добрите възможности, които дава всяка една облачна услуга Този мулти-облачен подход е добър вариант за компаниите, тъй като по този начин те не се обвързават силно с нито един доставчик, но пък се сблъскват с различни предизвикателства, свързани с управлението. CloudHealth решава именно тях, като предоставя на потребителите в облака начин да управляват своята среда през един общ инструмент.

Главният оперативен директор на VMware за облачните продукти и услуги, Рагу Рагурам, е категоричен, че CloudHealth решава напълно операционната дилема, когато става дума за мулти-облачна стратегия. "С придобиването на CloudHealth Technologies ние предоставяме последователна и проактивна гледна точка към управлението на разходите и ресурсите, сигурността и производителността на приложенията с мулти-облачен характер", коментира Рагурам.

Освен това, платформата за управление на мулти-облачни среди дава на VMware цялостно решение, обхващащо трите най-големи доставчика на облачни услуги. Сега вече компанията планира бъдещо разширяване, включващо възможности за управление не само на обществени облаци, но и на частни такива и на центрове за данни. Тази стратегия, която кореспондира напълно с посоката на развитие на компанията през последните години, ще помогне на техните клиенти да управляват хибридните си решения, независимо от това къде се намират техните виртуални машини. Заедно с чисто технологичните придобивки, VMware печели и нови 3000 клиента.

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас