Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
27 авг
2018
 
 

Пазарът на умни транспортни решения ще расте с 9% годишно

Основните двигатели в сферата са Интернет на нещата и облачните технологии, както и ръстът на жителите в градовете.

1069 прочитания

116,85 млрд. долара ще достигнат сумарните приходи на пазара на умни транспортни решения през 2023 г., съобщи Gartner в свое изследване, озаглавено Global Smart Transportation Market (2018-2023). Средният годишен ръст по време на този период ще е 9 на сто.

Използването на умни технологии за създаване на умни градове е все по-отчетлива тенденция по целия свят. Вече използващите се устройства в Интернет на нещата пък са над 1 млрд. В момента транспортните средства също са оборудвани с множество датчици, които ги контролират и управляват. На умния транспорт се гледа като една от най-важните съставящи на умните градове. Затова, например, Министерството на транспорта в САЩ още през 2016 г. инвестира около 160 млрд. долара в създаването на решения за умни паркинги, както и системи за управление на трафика. 

Пазарът на умни транспортни решения ще расте с 9% годишно

Прочетете още: Gartner: Приходите от интегрирани системи ще нараснат до 12,3 млрд. долара през 2018

Широкото внедряване на интелигентни системи за управление на транспорта стана възможно благодарение на обикновени технологии. Те се използват за създаване на информационно-развлекателни продукти, а също така решения в областта на навигацията, социалните връзки и т.н. Събирането да данни от сензори увеличава качеството на анализите на вече съществуващи транспортни инфраструктури и способства за ефективно им развитие и увеличаването на тяхната безопасност. 

Поради ръста в броя на автомобилите и възникващите поради това задръствания е налице и ръст при търсенето на решения за умни паркинги. Използването на датчици в тази насока позволява водачите да бъдат информирани къде могат да оставят колата си, както и да си запазват паркомясто предварително. 

Сред най-големите играчи на пазара на умни транспортни решения анализаторите от Gartner посочват компании като Siemens AG, Cubic Corporation, IBM, Accenture PLC, Cisco Systems, Xerox, General Electric, LG CNS, Thales и Alstom.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас