Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
23 авг
2018
 
 

Теленор ще дава метеорологична информация на селскостопански производители

Услугата GeoSCAN Meteo се предлага заедно с „Ник Електроникс“ на базова цена 14,99 лв. на месец.

1875 прочитания

Нова услуга на мобилния оператор Теленор дава възможност на селскостопански производители да следят през своя смартфон локалната метеорологична обстановка и да планират своите дейности като пръскане с препарати за растителна защита.

Физическа метеорологична станция за услугата GeoSCAN Meteo се предлага при пакет Про.

Прочетете още: Теленор осигури VoLTE услуги за всички частни и бизнес клиенти

Услугата, наречена GeoSCAN Meteo, е разработена съвместно с българската фирма Ник Електроникс, като базовият пакет се предлага за 14,99 лв. на месец. Мобилното приложение, достъпно през смартфони с Android или iOS, предоставя най-важните за селскостопанските производители данни за актуалната метеорологична обстановка на избрани от тях полета. Потребителите могат да следят текущата температура на въздуха, скорост на вятъра и други атмосферни условия, както и да ги сравняват с условията на други места. Приложението разполага с карта на всички земеделски площи в България с възможност за геолокация (точността на смартфоните е плюс минус 5 метра).

Приложението предлага прогноза за времето за следващите 7 дни – минимална и максимална температура, скорост и посока на вятъра, количество на валежите и други, както и възможност за преглед на исторически данни за тези показатели по дни, както и сумарно. Приложението GeoSCAN Meteo предлага и оценка на риска за пръскане на земеделските площи през следващите 7 дни, а също и визуализация на карта на полета за цялата страна, обясняват от оператора.

Основният пакет за 14,99 лв. на месец с двугодишен договор включва виртуална метеорологична станция и възможност за проверка на до 10 полета на ден. При едногодишен договор цената на основния пакет „скача“ на 19,99 лв. на месец.

Операторът предлага и пакет „Про“ с цена 74,99 лв. на месец при двугодишен договор (99,99 лв./месечно при едногодишен договор), като този пакет включва физическа метеорологична станция и до 25 проверки на полета на ден. Всеки ден броят на полетата за проверка се нулира. Метеорологичната станция се монтира в срок от 10 дни от сключването на договора, допълват от Теленор България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас