“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нтернет на нещата
22 авг
2018
 
 

ƒј¬»ƒ ’олдинг създаде отдел, фокусиран върху IoT системи

 омпани€та ще разчита на платформата SIEMENS IoT MindSpere на софтуера Node-RED, който работи върху индустриалните контролери на SIEMENS.

1930 прочитани€

ƒј¬»ƒ ’олдинг отдавна работи в областта на решени€та за интелигентни€ град, автоматизираното производство и други области, свързани с модерната тема за »нтернет на нещата. ќще през 2015 г. компани€та внедри в —толична община решение на Bentley Systems, което дава реална оценка за текущото състо€ние на съоръжени€та на общественото осветление и нуждата от ремонти.

Ѕългарската компани€ е сред най-добрите партньори на Siemens и е първи€т партньор на немската компани€ за нейната IoT платформа MindSpere в ÷ентрална и »зточна ≈вропа съвместно с VAPTECH.

»зползвайки контролерите и специализирани€ софтуер на SIEMENS, ƒј¬»ƒ ’олдинг създава самосто€телно поделение, което ще се фокусира именно върху проектите, свързани с »нтернет на нещата.

ѕрочетете още: —пейс јƒ внедр€ва инженерингов софтуер във ¬ћ« —опот

„–аботейки от началото на 2018 г. съвместно с VAPTECH в областта на прогнозната поддръжка на водни електроцентрали, ƒј¬»ƒ ’олдинг стартира специализирано IoT поделение. Ќаречено David-IoT, нови€т отдел ще бъде фокусиран върху разработването на IoT приложени€ за енергетиката, индустриалната и транспортна безопасност, като използва SIEMENS IoT MindSpere, както и софтуера Node-RED, който работи върху индустриалните контролери на SIEMENS“, об€сн€ва в LinkedIn блога на компани€та Ѕальо ƒинев, главен изпълнителен директор на ƒј¬»ƒ ’олдинг.

 

»люстраци€: ƒавид ’олдинг

 

„»нтернет на нещата“ е новата парадигма за управление на нещата в наши€ св€т, допълва той. — използването на интелигентни сензори, цифрова комуникаци€, „облачно“ съхранение на „√олеми данни“ и усъвършенстван анализи се постига по-интелигентен начин за получаване на прозрение за тенденциите, фактите и въздействи€та в реални€ св€т. „ѕравенето на IOT е проста задача с много сложни предизвикателства, об€сн€ва ƒинев. —ред тези предизвикателства са:

 •  ак да започнете?
 •  ак да свързваме нещата?
 • —ега да сигнализирате?
 • —ега да управл€ваме устройствата?
 •  ои алгоритми за анализ да използвате?
 •  ак да визуализираме прозрени€та?

—поред Ѕальо ƒинев, ƒј¬»ƒ ’олдинг е избрала следните приложени€ на IoT:

 • ≈лектромеханична прогнозна / превантивна поддръжка (EM-PPM). »зползвайки набор от специализирани сензори и комуникационни канали, EM-PPM събира, преобразува, качва и обработва данни за работа по време на електромеханични машини за наблюдение, предсказване и предотврат€ване на повреди и повреди в електромеханичните системи в електроцентрали и други обекти от енергетиката, както и в тежкото машиностроене.
 • јнализ на динамиката на атмосферата с висока разделителна способност (HD-ADA) „— помощта на интелигентен подход към измерването на атмосферните данни, комбиниран с географско пространствено съхранение на данни в облака и референции за √»—, HD-ADA помага на експертите по околната среда да улав€т, разбират и попълват динамиката с висока дефиници€ за атмосферните газове, частиците и свързаните с т€х фактори на замърс€ване“, об€сн€ва Ѕальо ƒинев.
 • –азширено наблюдение и предсказване на безопасността при транспортиране (AMP-TS).„∆елезопътни€т транспорт се движи напред с високоскоростни влакове, свързващи хората на далечни места. —пособността да се следи механичното поведение на колелата и осите на влаковете носи информаци€ за вибрациите и структурната ц€лост в реално време за предвиждане и предотврат€ване на злополуки при влакове“, коментира шефът на ƒј¬»ƒ ’олдинг.
 • —ъбиране на данни за производството за ц€лостна ефективност на оборудването (MDC-OEE). "ѕромишленост 4.0 изисква по-точна представа за оптимизиране на ц€лостната ефективност на оборудването (OEE). »нтегрирането на персонализирани контролери и контролери за обработка на данни от OPC, нашите MDC-OEE могат да осигур€т устойчива среда на интернет на клиентите, които искат да използват машините си по начин, който е по-ефективен“, об€сн€ва ƒинев.
 •  ачество, измерване, загуби и AM / FM за ¬и  дружества (QML-WU). „„рез разширена SCADA мрежа и интелигентни сензори за вода, това решение дава на оператора на водоснабдителната мрежа реално разбиране за качеството на водата, потреблението, изтичането, управлението на активите / съоръжени€та и ефективността на помпите за по-добра експлоатаци€ и по-високо удовлетворение на клиента“, допълва той.
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас