Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
22 авг
2018
 
 

Xiaomi обяви силни финансови резултати след излизането си на борсата

1075 прочитания

Веднага след пускането на акции на борсата китайският производител Xiaomi обяви много добра печалба за второто тримесечие на 2018 г., като силните продажби на смартфони са придружени от ръст на бизнеса със свързани продукти.

Компанията обяви, че е генерирала 58,7 на сто годишно увеличение на приходите от смартфони до 30,5 млрд. юана ($4,5 млрд.), което се дължи както на увеличените продажби, така и на по-високата средна продажна цена. Общият обем на продадените за тримесечието смартфони е 32 милиона, или с 43,9% повече от същия период на 2017 г.

Прочетете още: Xiaomi обещава два смартфона с Android One

На домашния си китайски пазар фокусът при смартфоните е върху разширяването на дела на високия клас модели, където е осъществен „добър напредък“ с 25 на сто нарастване на средната продажна цена (ASP).

В международен план Xiaomi цитира индустриални анализатори, които дават на компанията силни позиции в Индия, като отбелязват и разширяването на бизнеса в страни като Франция и Италия. Анализаторът от IDC Франциско Джеронимо коментира, че китайският производител вече е номер 4 в Италия и седми по големина доставчик на смартфони във Франция след старта в двете страни в периода април – юни.

Приходите от IoT и лайфстайл продукти са се удвоили до 10,4 милиарда юана, като компанията отбелязва силен ръст при смарт телевизорите и разширяването на цялото портфолио, включващо хардуер за виртуална реалност и носима електроника.

В края на периода компанията е продала 115 милиона свързани IoT устройства (без лаптопи и смартфони). Вече почти 1,7 милиона потребители притежават повече от 5 IOT устройства на Xiaomi.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас