“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
17 авг
2018
 
 

»нвеститор съди AT&T заради Дкражба на цифрова идентичностУ

ћайкъл “ерпин заведе иск срещу телекомуникационни€ оператор заради измама със —»ћ-карта

1744 прочитани€

»нвеститор в криптовалути заведе дело за 224 милиона долара срещу телекомуникационни€ холдинг AT&T, като го обвин€ва в измами и „груба небрежност“ заради скандал с кражба на гол€мо количество дигитална валута.

ћайкъл “ерпин твърди, че притежаваните от него дигитални средства са били откраднати от акаунта за мобилни€ му телефон към мрежата на AT&T. ¬ документите по делото той описва случа€ като "кражба на цифрова идентичност".

ѕрочетете още: Ќови дела заплашват Facebook заради скандала с Cambridge Analytica

“ерпин е основател на BitAngels, група за инвестиции в Bitcoin, ко€то е създадена през 2013 г. √одина по-късно предприемачът учред€ва фонд за дигитална валута през. “ерпин претендира за загуба на криптовалута на стойност 23,8 милиона долара, и иска от телекомуникационни€ оператор още 200 милиона долара за „други щети“.

—ъгласно твърдени€та в жалбата, AT&T са били част и от други разследвани€ на подобни измами в миналото. “ерпин твърди, че кражбата е извършена чрез подм€на на —»ћ, в ко€то участва и доставчикът - прехвърл€не на телефонни€ номер на —»ћ-карта, контролирана от трета страна.

—лед това измамникът може да използва телефонни€ номер, за да промени паролите на потребител€ за различни абонаменти и да осъществи достъп до онлайн профили.

“ерпин твърди, че след кражбата, сметката му е прехвърлена на международна престъпна група.

¬ съобщение, изпратено по имейл до –ойтерс, AT & T отхвърл€ твърдени€та: "Ќие оспорваме тези твърдени€ и очакваме с нетърпение да представим позици€та си в съда", за€ви представител на компани€та.

 

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
»“ ћ≈Ќ»ƒ∆Џ– Ќј √ќƒ»Ќј“ј
«апочна регистраци€та за конкурса Д»“ мениджър на годинатаУ

«апочна регистраци€та за конкурса Д»“ мениджър на годинатаУ

Ќаградите на списание CIO и сдружението Д луб на »“ мениджърите в Ѕългари€Ф се дават за значителни постижени€ в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас