Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
15 авг
2018
 
 

Мъск потвърди, чe преговаря с Фонда за публични инвестиции на Саудитска Арабия

Властите разследват ексцентричния бизнесмен заради постовете му по темата за превръщането на Tesla в частна компания в Twitter

994 прочитания

Когато Илон Мъск обяви, че гледа сериозно на идеята на превърне Tesla в частна компания, той остави няколко отворени въпроса, един от които е свързан с начина, по който това беше направено в Twitter, и призива за "финансирано обезпечение" към евентуални нови инвеститори. Сега Мъск отговори на този въпрос с обяснението, че постовете в социалната мрежа са дали публичност на процеса, тъй като "не би било правилно" разговорите да се ограничат единствено до най-големите инвеститори. Едновременно с това, той настоя, че гледа на себе си също като на “потенциален участник в търга” за своята компания.

 

Прочетете още: Саудитска Арабия помага на Мъск да направи Tesla частна компания?

Той също така потвърди слуховете за участие на Саудитска Арабия в евентуалния процес по смяната на собствеността, като дори обърна внимание, че арабската страна може да играе важна роля. По думите му от 2017 г. насам Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия многократно е изявявал интерес към подобни проекти в стремежа си да намали зависимостта на страната от доставките на петрол, а неговият управителен директор е "изразявал силно" желанието си да подкрепи идеята Tesla да се превърне в частна компания, като по време на официална среща на 31 юли, след първите постове на Илон Мъск по темата, го е направил отново.

Едновременно с това, основателят на компанията се опита да отговори и на тревогите около сделката, като обясни, че Tesla ще предостави пълна информация за превръщането на организацията в частна преди евентуалните инвеститори да вземат решение. Той също така отхвърли тезата, че за да се осъществи трансформацията, ще са нужни над 70 млрд. долара.

Тези отговори биха могли да успокоят инвеститорите, които са загрижени, че обявлението на Мъск за превръщането на Tesla в частна компания може да е плод на негова моментна прищявка. Те обаче няма как да задоволят разследващите органи, които трябва да преценят дали поведението на Мъск нарушава закона или не. Регулаторите са загрижени, че ексцентричния бизнесмен може да е нарушил закона като е направил обявлението, без да каже на инвеститорите, особено ако преди това разговорите с евентуални нови вложители в проекта са били факт.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас