Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD |
13 авг
2018
 
 

HP придоби специализираната в печата компания Apogee

Със сделка за £380 млн. компанията се бори за по-добри позиции на пазара на А3 печат.

1181 прочитания

Снимка: НР

НР обяви, че е сключила споразумение да придобиване на Apogee Corporation, търговски посредник за офис оборудване, базиран в Обединеното кралство. Британската компания е специализирана в доставките на печатни и аутсорсинг услуги, както и услуги за обработка на данни и процеси. Финалната стойност по сделката е £380 милиона.

 

С придобиването НР затвърждава позициите си на пазара на А3 печат, чиято стойност е близо 55 млрд. долара. Сделката ще обогати портфолиото на компанията с А3 и А4 принтери, ще й позволи да предоставя печат като услуга (MPS). Заедно с това НР инвестира пряко и косвено във възможността за лансиране на нови продукти (GTM). Това включва и придобиването на определени търговски посредници за офис оборудване, които предоставят достъп до повече възможности за приходи от услуги с по-голям марж.

Разширяваме пазара и засилваме възможностите си да предоставим необходимите услуги, с които да спечелим по-голям дял от печелившия пазар на абонаментни услуги.“, коментира Енрике Лорес, президент, HP Imaging & Printing. “Тази сделка допълва нашата стратегия за разширяване на каналите, като HP все повече се фокусира върху развитието на бизнеса чрез нашата програмата за най-добрите партньори.“

HP инвестира в А3 бизнеса чрез редица стратегически стъпки, които включват придобиването на принтер бизнеса на Samsung; лансирането на портфолио от водещи А3 и А4 мултифункционални устройства, предлагащи IP услуги и решения. Най-новото придобиване разширява услугите в портфолиото на HP категориите на абонаментните услуги и предоставяне на печата като услуга - категории, в които решенията са от изключително значение за малкия и среден бизнес.

Apogee е търговски посредник за офис оборудване с ръст през годините, поясниха от НР. Компанията разполага със солидни възможности при абонаментните услуги и решения за печат, опитен ръководен екип и достъп до потребители от малкия и среден бизнес.

Сделката се очаква да бъде окончателно приключена в края на календарната 2018 година, в зависимост от регулаторните разрешения и други условия по договарянето.

След приключването Apogee ще оперира като независимо дъщерно дружество на HP, с управителен съвет в състав от представители на HP и Apogee. Apogee ще има същата търговска връзка с HP, както и всеки друг премиум партньор с достъп до същите инструменти и програми.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас