Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
09 авг
2018
 
 

Samsung влага над $22 млрд. в 5G и изкуствен интелект

Компанията ще обучи над 10 000 ученици и кандидати за работа в центрове за софтуерни обучения.

1910 прочитания

Samsung планира да инвестира 25 трилиона корейски вона (около $22,3 млрд.) през следващите 3 години в области като изкуствен интелект (AI) и 5G, като се надява това да подкрепи бъдещия бизнес растеж на компанията.

Прочетете още: Huawei задмина Apple като вторият най-голям продавач на смартфони

Корейската фирма заяви, че тази сума е част от общия инвестиционен пакет от 180 трилиона вона, които ще бъдат вложени в различни проекти през следващите 3 г. Според Reuters, това е увеличение с 6 на сто на инвестициите на Samsung.

Компанията ще отвори и своя инкубаторска програма, която ще включва както вътрешни, така и външни стартиращи проекти, ще осигурява и софтуерни обучения. В сътрудничество с корейското правителство компанията ще създаде софтуерни образователни центрове в цялата страна, където ще обучава над 10 000 ученици и кандидати за работа, ще предоставя и консултантски услуги на работниците през следващите 5 г. Samsung планира да засили съвместните изследвания с висшите училища в области като полупроводниковите технологии и др.

В изявление на корейската компания се коментира, че иновациите, подкрепени от изкуствен интелект ще стимулират индустриалната трансформация, а 5G ще доведе до създаването на нови възможности в областта на автономното шофиране, Интернет на нещата и роботиката. Инвестиционните планове включват и наемане на още изследователи в областта на изкуствения интелект, като техният брой в глобалните й центрове ще достигне 1000.

Този ход на Samsung не е изненадващ, тъй като бизнесът с ИТ и мобилните комуникации на компанията отчетоха рязък спад през второто тримесечие, който се дължи на неочаквано по-малките продажби на Galaxy S9 и S9 Plus на стагниращия пазар на смартфони от най-висок клас. Слабите продажби на смартфони доведоха до общ спад на приходите на това важно за Samsung поделение с около 20 на сто до 23 трилиона вона ($21,3 млрд).

Именно затова компанията се стреми да диверсифицира своя бизнес, така че да разчита на бъдещ растеж от други области.

Сред останалите фокуси на Samsung са превръщането й в лидер при електронните компоненти като системи в един чип (SoC) за автономни превозни средства, използващи полупроводникови продукти, телекомуникационни изделия и дисплейни технологии на Samsung. Инженерите й ще работят и в сферата на биофармацевтиката.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас