Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
07 авг
2018
 
 

Наближава крайният срок за кандидатстване за наградата „Джон Атанасов“

Тази година ще бъдат връчени четири награди: Награда на Президента на РБългария и грамоти за ученици и преподаватели, за проект с голям обществен принос и за дебютен пробив в областта на компютърните технологии.

1847 прочитания

Награждаване 2017

Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на РБългария се връчва на млади учени, които са се изявили в областта на компютърните науки. Подаденото описание на проект ще бъде оценявано според индикатори за научни и практически постижения, както и за принос от внедряването на проекта/разработката на кандидата, поясниха организаторите.

Две грамоти – за ученици и за техните преподаватели, се дават за успехи, постигнати в международните олимпиади по информатика и по ИТ през годината.

Ангажираността с важни обществени предизвикателства ще бъде отличена с приза Грамота „Джон Атанасов – за проект с голям обществен принос“. Изискванията са кандидатите да са под 35-годишна възраст и проектът им да е приложен за първи път в България. Журито ще отчита индикатори за иновативност, приложност и обществен принос.

Ученици и студенти на възраст между 12 и 25 години могат да кандидатстват за грамота за дебютен пробив в областта на компютърните технологии. За да бъдат отличени, те трябва да са постигнали забележителни резултати през предходната година с проекти и разработки на международни школи, научни фестивали, семинари, научни конгреси.

Наградата „Джон Атанасов“ се връчва от 2003г. насам на изявили се в световен мащаб млади български учени и изследователи в областта на компютърните науки. Сред лауреатите на президентската награда са ръководители на изследователски центрове на водещи научно-изследователски институти и мултинационални компании в различни направления на компютърните науки. Носителите на Наградата и Грамотите „Джон Атанасов“ се определят от комисия с участието на водещи учени и професионалисти в областта на компютърните науки.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас