Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
07 авг
2018
 
 

Kaufland Service подпомага националния отбор по роботика на България

Петима български ученици ще вземат участие в Олимпийските игри по роботика First Global Challenge 2018 във Вашингтон

1525 прочитания

Технологичната компания Kaufland Service, основен доставчик на ИТ услуги за международната структура на Kaufland и Schwarz Group, подкрепи националния отбор по роботика, който ще представи България на Олимпийските игри по роботика First Global Challenge 2018. Олимпиадата е на тема добивът на енергия в духа на устойчивото развитие и ще се проведе от 16 до 18 август в Мексико Сити.

Прочетете още: Четири медала за България от втората Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI

Целта на глобалната инициатива, която започна миналата година във Вашингтон, е да предизвиква и насърчава младите хора да търсят иновативни подходи за разрешаване на проблемите на човечеството с помощта на роботиката. First Global Challenge се утвърждава като платформа за откриване на смели решения за на пръв поглед непреодолими предизвикателства.

Българският отбор се състои от петима ученици и двама ментори. Сформиран е от възпитаници на специализираното частно училище по роботика Robopartans, което от 2010 г. насам подготвя ученици от 1 до 12 клас в сферата на техническите науки.

През 2017 г. роботът на българския отбор бе отличен с номинация за иновативност на първото издание на състезанието във Вашингтон. Тогава над 2500 участници от 157 държави разрешаваха казус, свързан с водната криза.

Подкрепата на Kaufland Service е част от дългосрочната цел на компанията да насърчава иновациите и развитието на бъдещите технологични специалисти на България. Затова и през март тази година Kaufland Service проведе първата IT Олимпиада съвместно с Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец. Петте участници с най-висок резултат от състезанието получиха правото на годишна стипендия от компанията, както и възможността за стаж по специалността и посещение на специализирани професионални уъркшопове, организирани от Kaufland Service.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас