Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
03 авг
2018
 
 

Пазарът на корпоративни мобилни приложения процъфтява и заради очакваните 5G мрежи

Продажбите на мобилни приложения за бизнеса ще достигне $140 млрд. през 2023 г., според Strategy Analytics.

1334 прочитания

 

Снимка: Shutterstock

 

Прочетете още: Тенденциите в развитието на мобилните решения за бизнеса

Разработване на технологии като 5G, изкуствен интелект, блокчейн и Интернет на нещата (IoT) ще трансформира пазарът на мобилни корпоративни приложения, като увеличаване на броя и мобилните служители също стимулира този ръст, обясняват от Strategy Analytics.

До 2023 г. пазарът на мобилни корпоративни приложения ще достигне $140 млрд., а мобилната работна сила ще нарасне до 1,88 милиарда човека, допълват анализаторите.

„Апетитът“ на работниците за мобилни приложения също расте, твърди Джина Лук, главен анализатор в Strategy Analytics. - Te все повече очакват да имат мобилен достъп до бизнес приложения, не само до е-поща и глас. Това е реално търсене на B2B и B2C мобилни приложения, уеб приложения и приложения, които свързват „неща“ като сензори и устройства.“

Според нея реалната добавена стойност се „крие“ в свързването на мобилните устройства към съществуващите корпоративни ERP системи и бази данни за бизнес процеси като CRM, системи за автоматизация на работната сила и автоматизация на служителите, работещи навън.

„Повсеместният достъп до тази информация, независимо от вида на платформата, не само трансформира начина, по който потребителите достъпват информацията, но и как бизнесът събира и използва ценните данни“, коментира Лук.

Strategy Analytics допълват, че 5G ще осигури напълно безжичен облачен офис, разполагащ с приложения за унифицирани комуникации, работещи много по-надеждно.НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас