Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ лидери
03 авг
2018
 
 

Apple на прага на 1 трилион пазарна капитализация

Само преди десет години стойността на компанията е била едва 76 милиарда долара

1206 прочитания

Въпреки новината, че през изминалото тримесечие Apple отстъпи второто си място на пазара на смартфони на Huawei, производителят на iPhone е по-близо от всякога до това да стане първата компания, оценена на трилион долара. След като технологичният гигант представи по-добри от очакваните резултати за второто тримесечие на годината във вторник, цената на акциите му се покачи с почти 6% още в сряда и продължи своята възходяща тенденция в четвъртък сутринта.

Някои световни медии дори съобщиха, че Apple е преминал прага от 1 трилион долара малко след като американските пазари отвориха в четвъртък. За да стане това обаче, цената на акциите на компанията трябва да достигнат 207,04 долара. Към момента на написването на този материал (2 август, 18.30 ч. българско време) обаче акциите на Apple се търгуват точно под този праг, като пазарната капитализация на компанията възлиза на 997 милиарда долара.

Както показва диаграмата на Statista, достигането на този праг от страна на Apple само преди десетилетие е било немислимо. През 2008 г. компанията току-що е пуснала iPhone, iPad все още присъства само в тайните ѝ лаборатории, а финансовата криза сваля пазарната стойност на Apple до 76 млрд. долара. 10 години и 1,4 милиарда продадени телефони по-късно, компанията, основана в гараж в Лос Алтос, Калифорния през 1976 г., може да напише нова глава в своята история.

Прочетете още: Huawei задмина Apple като вторият най-голям продавач на смартфони


НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас