“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
03 авг
2018
 
 

√»— проект синхронизира кадастралните данни на сградите с европейски

ѕроектът в в јгенци€ по кадастър е изпълнен от Mapex за 100 работни дни

2013 прочитани€

ѕроект в јгенци€ по географи€, кадастър и геодези€ хармонизира характеристиките, използвани при описание на сгради и инфраструктура за всички административни единици в границите на кадастъра с изисквани€та на директивата INSPIRE и български€ «акон за достъп до пространствените данни.

ѕроектът, реализиран от Mapex за 100 работни дни, актуализира използваните характеристики.  омпани€та е изградила информационна система, така че тези характеристики да бъдат прилагани при всички използвани от агенци€та информационни технологии.

„Ќововъведени€та в ј√   не само ще синхронизират кадастралните данни в Ѕългари€ с най-модерните тенденции в ≈—, но и ще обогат€т информаци€ за сградите в Ѕългари€, коментира инж. ¬иолета  оритарова, директор на ј√  . – ¬ резултат, който в бъдеще ще позволи на граждани и бизнес да ползват по-богати и точни услуги. √раждани, бизнес, специалисти и администраци€ вече ще могат разглеждат и свал€т актуални данни и изображени€ на български€ сграден фонд според международните изискван舓, допълва т€.

ѕрочетете още: ≈фективната √»— е гол€м плюс за общината

ѕроектът включва описание, спецификаци€ и анализ на структурата на геоданните в ј√  , разработване на приложни схеми за бъдещите метаданни. ќсвен това наличните масиви от метаданни и геоданни са преструктурирани в съответствие с разработените схеми.  омпани€та е разработила и внедрила в ј√   софтуер за кодиране на данни, както и електронни услуги за публичен достъп на данните

—офтуерното приложение на Mapex позвол€ва автоматично адаптиране на наличните описани€ според новите характеристики. »зградени са и бази данни за съхранение и управление на данните според новите характеристики. „ќсигурени€т достъп до геопространствени данни и услуги помага за обедин€ване на пространствена информаци€ за реализиране на общностната политика за околната среда“, коментират от Mapex.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас