Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
01 авг
2018
 
 

Acronis придоби българския разработчик T-Soft

2091 прочитания

Сингапурската компания Acronis обяви, че разширява дейностите си в Европа чрез придобиването на софтуерния разработчик T-Soft, който вече ще се нарича Acronis Bulgaria. В средата на миналия месец доставчикът на решения в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни обяви, че създава свой инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят около 300 души.

Покупката е резултат от успешното сътрудничество между двете компании. От 2012 г. T-Soft разработва софтуер за Acronis, с който подобрява качеството на продуктите на фирмата и спомага за ефективността на инженерния й отдел.

„Имаме едни от най-добрите софтуерни инженери в България, отговарящи на най-високите стандарти. Гордеем се с това, че се присъединяваме към Acronis и продължаваме да работим като част от една от водещите корпорации, занимаващи се с компютърна сигурност“, сподели Пламен Тошев, управляващ директор на Acronis Bulgaria.

Прочетете още: Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Acronis придоби българския разработчик T-Soft

„Acronis има нужда от повече инженери, за да развива модерни технологии, които биха могли да задоволят нарастващата нужда от киберзащита. Увеличаваме присъствието си в Европа като част от стратегията ни за разширяване. Преценихме, че София е подходящ град за тази цел поради това, че там вече имаме партньор с много добри инженерни специалисти. Ще използваме уменията им за изследователска и развойна дейност в Европа. София е добър град за привличане на талантливи инженери.“, каза Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis.

Acronis планира да разшири инженерния екип до 300 души и ще инвестира 50 милиона долара в продължение на следващите три години за изграждане на ключов европейски развоен център, фокусиран изцяло върху компютърна сигурност. Новите технологии, разработвани в София, ще предлагат лесни и ефективни решения за защита на данни , приложения и системи.

Компанията, също така, ще си сътрудничи активно с местни университети и учебни заведения, като предлага обучение в ИТ сферата.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас