Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
01 авг
2018
 
 

Google си сътрудничи с новинарски организации за повече данни в търсачката си

Това е първият път, когато се правят съгласувани усилия за включването на журналистически проекти

1098 прочитания

Интернет гигантът Google днес обяви, че работи с редица новинарски организации с цел да извлече повече данни за техните журналистически проекти в резултатите на търсачката си. Основната идея е да се улесни извличането на масивите с информация, които тези издателства генерират, и след това тя да се прецизира в лесен за четене формат на страниците с резултати.

Прочетете още: YouTube инвестира 25 млн. долара в борбата с фалшивите новини

В момента компанията работи с няколко новинарски организации, в това число и американското НПО за разследваща журналистика ProPublica, за да превърне структурираните данни във формата, нужна на индекса за търсене.

"Като информационна организация, фокусирана във въздействието на новините върху реалния свят, част от нашата мисия е да даваме информация на хората в нужда. Ако успеем да направим данните, за събирането на които сме работили усилено, обществено достояние, ще помогнем на много хора във взимането на различни важни житейски решения”, смята Скот Клайн, зам.-главен редактор на ProPublica.

Всички новинарски организации, които произвеждат подобе вид данни, могат да следват указанията на Google и да ги индексират правилно. Резултатът от това ще бъде централно разположение на страниците с резултати от търсенето, така че усилията определенио си заслужават.

Струва си да се отбележи, че Google вече индексира и осветява много различни данни, които се намират онлайн, но това е първият път, когато се правят съгласувани усилия за включването на журналистически проекти.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас