“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ћобилни
01 авг
2018
 
 

» Vivacom пусна VoLTE услуга в 4G мрежата си

”слугата, наречена 4G Voice, е реализирана съвместно с Ericsson

3881 прочитани€

ќт август т.г. Vivacom също пуска гласовата услуга VoLTE, достъпна през 4G мрежата на оператора. ѕо този начин гласовите обаждани€ се превръщат в едно от приложени€та, използващи високоскоростната пакетна мрежа на телекома. ”слугата е кръстена 4G Voice и според оператора разгорите са по-€сни и отчетливи в сравнение с базираните на традиционната мрежа за комутаци€ на вериги (2G u 3G).

–адослав «латков. CTO на Vivacom

VoLTE базираната услуга 4G Voice е реализиран съвместно от VIVACOM и Ericsson, като към съществуващата 4G мрежа е добавена виртуална мултимедийна подсистема (vIMS). —поред главни€ технически директор на телекома –адослав «латков „дългогодишното партньорство с Ericsson дава възможност на VIVACOM да въвежда най-актуалните иновации и помага на компани€та да предлага на клиентите си непрекъснато подобр€вани комуникационни услуги."

ѕрочетете още: “еленор осигури VoLTE услуги за всички частни и бизнес клиенти

„рез 4G Voice времето за свързване е много по-кратко, тъй като разговорът се провежда само в 4G мрежата, без да се налага превключване към 2G или 3G, об€сн€ва «латков. —амите мобилни устройства работ€т по-ефективно и пест€т живота на батери€та си. ќсвен това потребителите могат едновременно да говор€т по телефона и да сърфират в мрежата, включително да гледат видео клипове, да слушат музика или да сърфират в социалните мрежи.

”слугата може да бъде активирана със SMS с текст START на номер 1701. «а да използват 4G Voice, клиентите тр€бва да разполагат с 4G SIM карта, а и двамата разговар€щи тр€бва да разполага с мобилен телефон, поддържащ функци€та VoLTE, ко€то тр€бва да е активирана.

≈“» ≈“»:
VivacomVoLTE4GEricsson
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас