Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
01 авг
2018
 
 

PPF Group приключи сделката с Telenor Group

Сделката е била одобрена от регулаторите и в четирите страни.

1339 прочитания

Чешката инвестиционна компания PPF Group е завършила придобиването на телекомуникационните активи на Telenor Group в Централна и Източна Европа, пише в кратко съобщения на чешката фирма. Сделката е получила всички необходими разрешения от съответните органи в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, а PPF Group е изпълнила и всички други необходими процедури. Преди 2 дни сделката бе одобрена и от Европейската комисия.

“В резултат PPF Group вече притежава пълен контрол над операциите на Telenor в гореспоменатите страни. Общата стойност на закупените активи е 2,8 млрд. евро (изчислена на база стойност на предприятията). PPF Group финансира сделката чрез синдикиран заем. Покупката е най-голямата в телекомуникационния сектор в Централна и Източна Европа от 2011 година“, коментират от PPF Group.

Прочетете още: Еврокомисията даде зелена светлина на сделката между чешката PPF и Telenor

След регулаторните одобрения се очаква компаниите да обявят кога ще бъде осъществена транзакцията, промените в ръководствата, името, под което ще работят операторите (възможно е запазване на марката Telenor за известно време). През 2013 г. Telenor Group купи от гръцката OTE българския мобилен оператор Globul, като запази марката около една година. В Чешката република PPF Group купи от Telefonica мобилния й оператор, който продължава да действа под името O2.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас