Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
31 юли
2018
 
 

Паркинг Телеком с иновативна платформа за споделяне на паркоместа и мобилно приложение

Компанията излиза на пазара с нов продукт и услуга - част от цялостно технологично решение за управление на паркирането

1697 прочитания

Паркинг Телеком представи ново технологично решение за споделяне на паркоместа, както и мобилно приложение, насочено към паркиращите и собствениците на паркинги. Двете нововъведения са част от цялостното технологично решение за управление на паркирането като услуга в натоварената градска среда.

Компанията пуска на пазара цялостно клауд-базирано паркинг решение за улично и извънулично паркиране, което включва многофункционална платформа за споделяне на паркоместа, мобилно приложение, хардуер и софтуер за управление и облачни услуги, с достъп от всяка точка по света.

Новата платформа е частта от системата на Паркинг Телеком, която позволява на собствениците на подобни пространстгва (физически лица или фирми) да отдават под наем местата си за паркиране, когато не ги използват. Тя е многофункционална, гъвкава и лесна за управление. Ползват се най-различни методи за идентификация, множество платежни канали, голям набор от възможности за тарифиране, както и всички необходими аналитични данни, които софтуерът предоставя, за да се оптимизира оползотворяването на паркинга.

Прочетете още: Telelink с амбиция за интелигентена транспортна система в столицата

Мобилното приложение на Паркинг Телеком осигурява гладко и пълноценно потребителско изживяване както при паркиране в обособени паркинг зони на улицата, така и в частни паркинги. Потребителите разполагат с информация в реално време, възможност за резервации, плащане и навигация, както и с различни методи за идентификация. Чрез мобилното приложение потребителите могат да намират удобен паркинг, да си запазват паркомясто и да заплащат престоя си предварително.

 Освен че помага на собствениците на паркинги да доведат нови посетители, приложението им дава възможност да опознаят клиентите си и успешно да промотират паркинга си. Плащанията се осъществяват и през приложението, което позволява намаляване на броя на автомати за разплащане в паркинга, като същевременно позволява на посетителите да плащат чрез мобилни устройства, като използват платежния канал за електронна търговия.

С ежедневно нарастващия поток от автомобили, паркирането се превръща във все по-наболяла тема във всички големи градове и един от начините да се облекчи трафика в градската среда е ефективното оползотворяване на наличната паркинг инфраструктура. След няколко години анализ и разработка, сега целта ни е да обединим всички участници в тази екосистема – паркиращите, инфраструктурата и паркинг операторите. Ние ги събираме в едно Cloud-базирано решение, с което управлението е лесно, ефективността се подобрява и финансовите резултати са видими. Прилагаме интелигентен и открит подход в стремежа си да подобрим паркирането като елемент на градската мобилност“, споделят от компанията.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас