Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
26 юли
2018
 
 

Теленор осигури VoLTE услуги за всички частни и бизнес клиенти

Услугата не е достъпна за предплатените пакети и за корпоративни клиенти, ползващи специфични бизнес услуги

3052 прочитания

От 1 август тази година Теленор осигурява достъп до технологията VoLTE (гласови приложения през LTE мрежата) за всички клиенти на абонаментните си планове. Компанията е провела редица тестове с произволно избрани абонати и се е убедила, че технологията VoLTE работи коректно. Тя ще може да се използва от клиенти, които се намират в зоната на покритие на 4G мрежата на оператора, и, разбира се, телефоните им поддържат VoLTE. Теленор започна тестовете на технологията в края на май 2018 г. с произволно избрани частни и бизнес клиенти на оператора.

“Технологията не е достъпна за потребителите на предплатени услуги и корпоративни клиенти, които ползват някои специфични бизнес услуги“, обясняват от мобилния оператор. 

Прочетете още: Теленор: Нашата 4.5G мрежа покрива 45 града в България

От Теленор добавят, че при използване на VoLTE първоначалното време за свързване между потребители е по-кратко от това, което предоставят 2G и 3G мрежите. „Разговорите са с HD качество и клиентите продължават да използват 4G мобилен интернет по време на разговора, без прекъсване на връзката“, обясняват от компанията.

Оттам допълват , че разговори с VoLTE качество са възможни само ако и двете страни използват технологията. За да заработи тя, клиентите трябва да се уверят, че опцията за VoLTE в настройките на техните устройства е активна. Обажданията, осъществени чрез VoLTE, се таксуват съгласно тарифния план на клиента и не черпят от наличните MB за мобилен интернет, допълват от Теленор.

ЕТИКЕТИ:
TelenorVoLTE
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас