Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Предприемачество
25 юли
2018
 
 

30 проекта за социални иновации са полуфиналисти в конкурса на ЕК

Българската „преакселераторска“ компания Beehive ще се състезава за една от трите награди по 50 000 евро.

2437 прочитания

30 проекта за социалните иновации на компании от 20 страни в Европейския съюз бяха избрани за полуфиналисти от журито на конкурса European Social Innovation. Сред тези полуфиналисти е и българската Beehive, високотехнологичен преакслератор, предоставящ работно пространство и менторинг за над 60 млади предприемачи.

European Social Innovation.

Избраните 30 иновативни проекта са посетили Академията за социални иновации в румънския град Клуж, където са получили поддръжка за развитие на своите идеи, създавайки подробни бизнес планове. От тях ще бъдат избрани 10 финалисти, а 3 проекта ще получат награди по 50 000 евро. Мотото на тазгодишния конкурс е "RE:THINK LOCAL“.

Прочетете още: Eврокомисията стартира новото издание на Конкурса за социални иновации

Липсата на достатъчен брой талантливи служители за стартиращи фирми и трудното включване на младите хора е мотивирало варненската Beehive да създаде преакселератор за ученици, където те могат да „пипнат“ и експериментират с нови технологии, разработени „току-що“ от стартиращи фирми. Те интегрират по иновативен начин Интернет на нещата, 3D печат, виртуална реалност, блокчейн технологии и др. Програмата ще продължава по 6 месеца и вече е потвърдено, че ще е част от официалната учебна програма на училищата в община Варна. Учениците ще могат да помогнат на високотехнологичните стартиращи фирми и съвместно да създадат нови функционалности. Програмата може да бъде разширена и в други градове и региони.

Сред конкурентите на Beehive са по 3 фирми от Румъния, Гърция и Испания, по 2 компании от Великобритания, Холандия, Италия и Франция. Сред останалите страни, които са представени на полуфиналите на европейския конкурс, са Белгия, Словения, Унгария, Швеция, Австрия, Хърватска, Германия, както и фирми от страни извън ЕС като Украйна, Армения , Турция.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас